Det er tredje år på rad Vixen Blog Awards arrangeres. Likevel er det sikkert en del som lurer på hvordan det fungerer. Her får du guiden! 

Bilde: Fashiondiaries

Det første som skjer er at du må få dine lesere til å nominere deg til Vixen Blog Awards 2012. Be gjerne om at de nominerer deg i en spesifikk kategori og spre budskapet i dine sosiale medie kanaler. Nominasjonsknappen finner du i sidebaren her på Vixen.no. Du kan dessuten laste ned GIF’s eller lage egen nominasjonsknapp som du kan legge i din egen sidebar eller andre steder på bloggen din.

Nominasjonsrunden stenger 15. november. Etter dette er det juryen sin tur til å steppe inn og gi poeng til de bloggerne de syns fortjener mest å komme til semifinalen. Juryen består av fagpersoner innen mote, kultur, media og skjønnhet og annonseres så snart nomineringsperioden er over.

Semifinalistene skal være klare 19. desember. Det er 10 semifinalister i hver kategori, det vil si at det er nærmere 100 bloggere som vil bli nominert til Vixen Blog Awards! Bare det å komme til semifinalen er i seg selv en liten seier, da det tidligere år har vært over 5000 nominasjoner.

Nå er det på tide å få leserne til å stemme på deg og at akkurat DIN blogg skal stikke av med seieren i din kategori. Det er kun lov å stemme en gang på sin favoritt, så det gjelder å få så mange forskjellige stemmer som mulig. Semifinalen stenger 13. januar og nå skal juryen gå gjennom en siste gang og gi sine poeng.

Finalen settes i gang i slutten av januar og da er det kun fem blogger igjen i hver kategori. Nå skal vi gjennom en siste runde med stemmer fra publikum før vi avslutter prosessen i starten av februar. Så er det bare å krysse fingrene og vente i spenning på at finaledagen skal komme og du skal få vite om det er nettopp deg og din blogg som stikker av med en pris i Vixen Blog Awards 2012!

Med forbehold om endringer underveis!