Gutter, få Johanna Grønneberg Mesas beste tips til Valentines Day her.

Roser er røde, fioler blå og alle hjerter gleder seg til Valentines Day. Eller? Norske kvinner gjør klokt i å ha lave forventninger til Valentines Day, viser en ny undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Mester Grønn. Kun ti prosent av norske menn planlegger nemlig å kjøpe blomster til sin partner 14.februar. Hvor ble det egentlig av gentlemannen, spurte vi programleder og forfatter Johanna Grønneberg Mesa.

LES OGSÅ: Du kommer til å elske denne fargen

Du har en amerikansk mann, betyr det at Valentines Day for deg er fylt av røde roser, sjokoladehjerter og sexy undertøy?

– Ja, men en amerikansk mann så blir det fort litt mer overdådig enn kanskje et vanlig norsk hjem. Det er jo litt lettere i USA også for der overlesses mannen med muligheter – du skal være ganske blind og ufin om du ikke kommer hjem med hjertegassballong og en syngende teddybjørn der. Det kan jo fort bli litt mye også, men jeg vil heller ha for mye enn for lite på Valentines.

Hva tror du skiller den amerikanske Valentines Day-feiringen fra den norske – og hvorfor er det slik?

– Valentines i USA tar helt av, og det er ikke bare mannen som skal kjøpe til kona si, det er like mye foreldre som kjøper til barna og venner til hverandre – de har gått litt bort fra bare mann til kvinne, og feirer egentlig kjærlighet i seg selv. Det liker jeg veldig godt, og det er noe vi alle burde gjøre her i Norge. Amerikanerne er jo veldig glad i å feire seg selv. Det er alltid en høytidsdag i USA og måtehold er ikke noe de lever etter.

image

LES OGSÅ: Se, hun gjør yoga på toppen av en skyskraper

Hjerteballonger og syngende teddybjørner til side. Hva om alt er jente ønsker seg er en bukett med roser? Da bør du ikke holde pusten. Undersøkelsen viser nemlig at selv om flertallet av norske kvinner anser blomster som en romantisk gave, har kun halvparten av norske kvinner noen gang mottatt blomster på valentinesdagen. Det kan kanskje forklare hvorfor kun 17 prosent av landets kvinner opplever norske menn som romantiske til tross for at hele 40 prosent av mennene i undersøkelsen tror partnerne skulle ønske de var mer romaniske. Og de minst romantiske bor i nord. Finnmark har landets laveste befolkningsandel som noensinne har gitt blomster i anledning Valentines. Typisk norsk?

– Ja, om bare den norske mannen kunne plukket med seg en liten bit av den amerikanske på Valentines Day så tror jeg det ville gjort godt. Det trenger ikke å ta helt av, men litt romanse i hverdagen kunne gjort seg. Vi må jo ikke ha måtehold og være så veldig seriøse hele tiden. Overraskelsesmomentet er viktig, og de er de flinke til i USA – ikke å bare ta med seg roser hjem fra jobben. Når kona di kommer på jobb bør hele pulten hennes være overlesset av ballonger, roser og teddybjørner – det er gøy.

Hvor ble det egentlig av gentlemannen?

– Han forsvant bak dama som klarte å åpne døra selv. Jeg tror ikke det er så lett å være norsk, romantisk gentlemann gitt.

LES OGSÅ: Se den sexy Fifty Shades of Grey-traileren

Hvordan ser den perfekte Valentines Day ut for deg?

– Jeg ser den ikke for meg, og skal heller ikke gjøre det. På Valentines Day så aner jeg aldri når det skjer, men plutselig står jeg der overlesset med gassballonger, bamser og rosa godteri, mens Vince ler godt for han vet at jeg synes det er dritflaut, men likevel gøy å bli overlesset med kjærlighet foran alle for en dag.

Og hvordan blir den egentlig?

– Vince er i Trysil på guttetur. Han har blitt norsk.

Hva er den perfekte Valentines Day-gaven fra gutta?

– Det er det han du vil ha, men ikke kan eller føler er ok å kjøpe til deg selv. Det du kanskje ikke hadde råd til eller den lille tingen han husker du nevnte for lenge siden at du kunne tenke deg.

Og fra jentene?

– Sex og mat.

LES OGSÅ: Så mye tjener supermodellen – om dagen

Foto: Mester Grønn.

Foto: Mester Grønn.