Gutter, les denne før Valentines Day.

Det nærmer seg Valentines Day, Valentinesdagen eller Alle hjerters dag om du vil. Uansett hva du kaller det er en ting like sikkert som at dagen hvert år faller på den 14.februar, nemlig at vi jenter forventer oss en liten oppmerksomhet. Joda, selv om vi kanskje argumenterer for det motsatte.

Men hva i all verden skal du gi til jenta som har alt? Blomster? Sjokolade? Hva med undertøy? Det blir jo en slags gave til dere begge. Men hvordan finner du det perfekte undertøyet? Og hva med farge, form og ikke minst størrelse? Vi har spurt undertøysekspertene om hvordan du finner det perfekte undertøyet til kjæresten.

LES OGSÅ: Gjør en forskjell for jentene i Vietnam – #leaveyourkiss

Hva er egentlig den beste Valentines-gaven fra gutta?

– Undertøy er den perfekte Valentines-gaven fordi den oser av kjærlighet, intimitet og personlighet. Det er ekstra fint å få undertøy av sin kjære nettopp fordi han har tatt steget inn i jentenes univers, sier Fashion Advisor ved Lindex, Kathrine Sørland.

– Det er absolutt undertøy. Undertøy som både du og hun kan ha glede av. Det er viktig at kjæresten din ikke bare ser bra ut, men også føler seg vel i undertøyet, sier Trine Egeberg fra Sloggi.

Også PR-manager ved Triumph, Jessica Simonsen mener at det er viktig at hun føler seg vakker.

–  Husk at en kvinne er aller mest vakker når hun føler seg tilpass. Har du sett deg ut et undertøyssett du er i tvil om hun vil like så kjøp to sett – et litt mer praktisk og et litt mer forførende, så er sjansen større for at hun beholder det forførende settet. Enormt mange kvinner bytter undertøyet de får av kjæresten fordi det ikke er praktisk.

Og hvilke flere tips kan være greie å ha med seg når man kjøper undertøy til kjæresten?

– Å kjøpe undertøy for første gang kan virke litt skummelt for de fleste menn – ta en titt i undertøysskuffen eller legg merke til hvilket undertøy hun bruker mye, og hvilken størrlese hun bruker. Er du i tvil ta i bruk personalet i butikken som har ekspertise på akkurat dette området. Et annet godt tips er å gå for det litt safe og romantiske når man skal kjøpe undertøy til dama si for første gang. Styr unna det mest sexy og utfordrende. Man kan heller eksperimentere med mer sexy undertøy litt lenger ut i forholdet når man er trygge på hverandre og kjenner partneren godt, sier Sørland, som legger til;

– Det finnes ingen regler på hva man skal kjøpe eller ikke. Viktigst av alt er at mennene faktisk tør å bevege seg inn i undertøyets verden og finne noe de hadde likt å se på dama si – ingen blir skuffet over det. Vi synes bare det er veldig søtt.

– Se på hva slags undertøy hun har i skuffen – hvilke typer truser ser du mange av? Er det string så kanskje hun liker den type undertøy best, mens er det hipstere er hun nok en hipster kind of girl. Du vil raskt se om hun liker sort eller hvitt eller kanskje farger. Ta et bilde, og ta det med i butikk så kan personalet hjelpe deg – de er ofte til stor hjelp, spesielt hvis du har gjort godt forarbeid og har litt fakta fra undertøysskuffen hennes, sier Simonsen, og fortsetter;

– Sørg for å ha riktig størrelse – igjen; kikk i undertøysskuffen hennes. Er du i tvil så kjøp heller en for liten truse enn en for stor. Shapewear er superfint og ikke minst praktisk, men du må ikke kjøpe det i gave til henne – det kan virke feil. Kjøp heller et sett bestående av en bh og truse.

– Man kan også for eksempel spørre venninnene hennes om hva slags undertøy hun liker. Bruk god tid når du handler undertøy, og ikke vær redd for å spørre om hjelp, sier Egeberg.

LES OGSÅ: – Overless henne med hjerteballonger, roser og syngende teddybjørner

Og hvis man ikke har en romantisk kjæreste, og må kjøpe undertøy selv – hvordan finner man det perfekte undertøyet?

– Sørg for å bestemme hvilken anledning du kjøper undertøy til. Skal det være praktisk, eller skal det være til noe spesielt. Det er viktig å prøve bh’en – både for størrelsen skyld, men også for å se om den bestemte stylen passer din kropp og din smak. Få en ekspert til å hjelpe deg med størrelsen – den kan variere fra merke til merke, sier Simonensen.

– Gå i en undertøysbutikk, og spør om hjelp og veiledning. Det er også viktig å kjøpe undertøy du føler deg vel i – ikke gå for et undertøyssett du vanligvis ikke ville gått for, og kjøp undertøy i de fargene du trives i, råder Egeberg.

LES OGSÅ: Vinn Valentines-smykker fra Dyrberg/Kern

triumph

Truse fa Lindex, kr 99

Truse fa Lindex, kr 99

BH fra Linde kr 249.

BH fra Linde kr 249.

Truse fra Triump, kr 329.

Truse fra Triump, kr 329.

BH fra Triumph, kr 479

BH fra Triumph, kr 479

Body fra Triumh, kr 799

Body fra Triumh, kr 799

BH fra Change, kr 600

BH fra Change, kr 600

Truse fra Change, kr 370.

Truse fra Change, kr 370.