Hun har jobbet med de kuleste stylistene, er stor på Instagram og blir sammelignet med Rihanna. Kanskje ikke så rart da at Astrid S er i ferd med å bli den nye it-jenta.

LES OGSÅ: Derfor er Kendall Jenner det nye moteikonet

Musikkvideo under vann

Astrid Smeplass ble først kjent gjennom Idol i 2013, der hun kom på en femteplass. Hennes egenkomponerte låt Shattered solgte til gull og lå på VG-lista i åtte uker. Senere signerte hun med Universal og fikk låtskriverkontrakt med Sony, men det store gjennombruddet kom først med låta 2AM med tilhørende musikkvideo spilt inn i Los Angeles – under vann.

LES OGSÅ: Se norske Anna Skavlan (17) på catwalken for Givenchy

– KALDT! Det regnet den dagen. Maks uflaks. Men det var jo gøy også! Jeg måtte stupe sikkert tusen ganger, og hadde på denne fantastiske store kjolen som så dritbra ut under vann. Bildene ble jo sjukt bra, og jeg ble fakisk ikke syk etterpå heller, sa Astrid S til VIXEN i forbindelse med musikkvideopremieren.

Jobbet med Avicii

Tidligere i sommer ble det kjent at Astrid S var en av bidragsyterne på remixene av Aviciis Waiting for Love.

– Jeg jobbet med eget materiale med noen produsenter i PRMD Studio i Stockholm, studioet til blant annet Avicii. En uke etter fikk jeg telefon om jeg ville prøve å synge en akustisk versjon av Waiting for Love. Da var det bare å fly over for å se om det funka, sa Astrid S om samarbeidet.

LES OGSÅ: Blogger: – Ingen vil ha disse veskene lenger

– Alle ble veldig fornøyd med resultatet, og jeg tar det som et stort kompliment av Avicii vil jobbe med meg. Det er gøy.

Aviciis team begunnet selv samarbeidet med; – Fordi vi elsker stemmen hennes.

Stylist: – Mot global superstardom

Stilskifte, var ordet som ble hyppig brukt da Astrid S var tilbake i rampelyset etter Idol med ny sound og ny stil. Det var stylist, redaktør i nettmagasinet Melk&Honning og innehaver av konseptbutikken NR.9 på Frogner, Jostein Wålengen som stod bak stilskiftet som fikk flere moteeksperter til å spå en fremtid som it-girl for Astrid S.

LES OGSÅ: Dette mener mote-Norge om H&M Studio-kolleksjonen

Nå er det stylist og Melk&Honning-skribent Hodo Musa, som også står bak Sandra Lyngs nylige stilforandring, som er Astrid S’ stylist. Hun spår global superstardom for 20-åringen.

– Astrid er en veldig kul jente som ikke er opphengt i merker, trender eller perioder. Hun vet hva som kler henne, men viktigst av alt: Astrid er ikke redd for å gå nye veier, noe som passer bra på hennes ferd mot global superstardom. Hun har masse spennende på gang, og jeg gleder meg til alle får se, og ikke minst høre, sier stylisten.

Ny it-girl

VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir mener Astrid S er på god vei til å bli den nye, norske it-girlen.

– Astrid har kommet langt fra debuten i Idol i 2013 og frem til i dag, både musikkmessig og stilmessig. Hun ser superkul ut, og det skulle ikke forundre meg om hun er i ferd med å bli den nye, norske it-girlen.

LES OGSÅ: 7 ting du må vite om Givenchy-visningen

Redaktør for 730.no, Janne Monsen Tveit, ser også it-girl-potensialet.

– Astrid er en it-jente fordi hun er kul, karismatisk og lett å like. Hun har et enormt sangtalent, samtidig som hun fremstår som en morsom og selvironisk jente. Som alle andre forandrer hun stil med årene, det er lett å glemme at Astrid fortsatt er tenåring. På VG-lista i sommer brukte hun imponerende nok tre ulike antrekk stylet av Hodo Musa, og hun ser like bra ut i en råfin vintagekjole som i H&M-klær og sneakers. Til vanlig styler Astrid seg selv, og den lekne, sporty stilen kler henne perfekt.

Sammenlignet med Rihanna

Også kjendisblogger Perez Hilton fikk øynene opp for Astrid S tidligere i år, og på bloggen sin sammenliknet han henne med Rihanna etter å ha sett musikkvideoen til låta 2AM.

– Vokalmessig er den vakre blondinen helt klart inspirert av Rihanna. Og sangen hennes 2AM høres faktisk ut som en uptempo og slowjam Rihanna i ett og samme produkt – det beste av to verdener, skriver han på bloggen sin.

Instagram-stjerne

På Instagram kan Astrid under navnet @astridsofficial skilte med 144 000 følgere. Her deler hun bilder fra sin hverdag både på jobb og privaten, noe som inkluderer både outfitbilder og stiltips så vel som morsomme “fangirl”-bilder før konserter, grimaser og selfies med venninnegjengen.

– Artistkarrieren min er hverdagen min. Nå gjør jeg musikk på heltid, og litt skole. Det er digg. En vanlig dag kan for eksempel være å dra på et møte, så i studio og på kvelden lese litt i historieboka, sa Astrid S til VIXEN i fjor.