Julie Bergan har allerede både gull- og platinasingler på samvittigheten med låter som Younger og Astrid S-samarbeidet Undressed. Nå er hun tilbake med sin nye singel  All Hours, og er klar for å vise hvorfor ventetiden har vært så lang. Vi tok en prat med 21-åringen om musikk, blogg og hennes verste stiløyeblikk. 

– Jeg vil komme ut i verden

Julie kommer fra en musikalsk familie og har helt siden hun som 11-åring deltok i en talentkonkurranse visst at det var musikk hun ville satse på.

LES OGSÅ: Eva Wigert Næss: – Motebransjen er ikke som The City

– For meg er det ikke noe annet alternativ akkurat nå. Jeg vil ikke bruke tiden min på å gjøre noe jeg sånn halvveis liker, så jeg bare legger alt jeg har i musikken nå, også jobber jeg til det går, sier Julie, som kan avsløre at hun har minst like store planer for fremtiden.

LES OGSÅ: Say LouLou med interaktiv musikkvideo for Gina Tricot

– Nå har jeg planer om å lage album, videre er målet å reise rundt, opptre og holde konserter. Det hadde vært kult å ha en turné med eget navn, også vil jeg komme ut i verden, og håper jeg kan skape noe unikt nok til at folk vil legge merke til det, og at det er interessant nok til at jeg også kan komme utenfor Norge.

Poppisstempel

Men Julie har allerede oppnådd mye i løpet av sin artistkarriere. Låten Supernova med Cir.Cuz lå lenge på toppen av hitlistene og singelen Younger solgte til platina. Selv blir hun ikke helt vant til poppisstempelet, og er fortsatt redd for at folk skal ha tatt “feil” Julie.

LES OGSÅ: Se hva designer Tom Ford fant på denne gangen

– Det var spesielt kult å opptre under VG-lista på Rådhusplassen, det er et show jeg har vært mye på selv da jeg var mindre, så det var veldig stort. Jeg sang også under fjorårets filmfestival i Cannes, noe som var ganske sykt. Jeg tørr faktisk ikke snakke om sånne ting før det skjer, i tilfelle noen har tatt feil Julie eller noe.

Inspirert av artisvenninne

Julie er både venninne og samboer med artistkollega Astrid S som VIXEN tidligere har spådd å være den nye it-jenta. De to fikk mye oppmerksomhet for coveret av Kim Cesarions låt Undressed, og Julie forteller at det er nettopp Astrid som inspirerer henne til å jobbe hardere.

LES OGSÅ: Astrid S: – Det er kul musikk som jeg synes er fett

– Generelt blir jeg inspirert av folk som jobber hardt for ting de drømmer om, som tror på seg selv og får til ting. Astrid er veldig inspirerende og det er spennende med norske artister som slår gjennom – det er jo få som egentlig forventer det. Jeg blir egentlig bare veldig inspirert av ambisiøse folk som er målrettet.

Deler artistlivet på bloggen

Men det er ikke bare musikken som tar opp Julies tid. Hun har nemlig også en egen blogg, og deler artistlivet både på blogg og Instagram der hun har over   følgere.

LES OGSÅ: Derfor droppet Lena Dunham Twitter

– Jeg har veldig lyst til å dele reiser, musikk, photoshoots og generelt arbeidet bak det man ser utad med leserne mine på bloggen. Det er mange som oppfatter artistlivet feil, det er jo nesten det som foregår bak kulissene som er mest arbeid. Også vil jeg selvfølgelig se tilbake, tiden går så fort så det er fint å se tilbake på ting man har gjort. I tillegg elsker jeg å ta bilder, forteller Julie.

Urban, sporty og laidback

Stil er en del av imaget som artist, og Julie forteller at hun ikke lar seg påvirke av hva som er moteriktig, men heller går for det hun selv er komfortabel i, som ofte er tracksuit, sneakers og musefletter.

– Klær og stil er veldig gøy og en stor interesse. For meg er det kult å ha et slags image, noe som kjennetegner meg og som folk gjenkjenner meg på. Jeg er veldig lite pyntet, og går heller for en kul stil om jeg skal føle meg fin. Om jeg skal ut og danse på byen tar jeg gjerne på en  tracksuit, sneakers og musefletter. Jeg vil beskrive stilen min som ganske urban, sporty og laidback, forteller Julie.

LES OGSÅ: Er dette Robyns nye monsterhit?

– Jeg kjenner aldri noen begrensninger når jeg kler meg og føler meg ganske fri. Men jeg er nok veldig lite utfordrende, og vil helst bare gå med ting jeg føler meg komfortabel i.

Hva er ditt verste stiløyeblikk?

– Jeg og venninen min hadde en tid på ungdomsskolen der vi var ekstreme Miley Cyrus-fans. Vi kalte det MC-stil og gikk i cowboyboots, ekstremt mye smykker og masse øyenskygge – generelt bare alt for mye. Vi snakker nettingstrømper og nagleboots i størrelse 41 når jeg egentlig bruker 37. Det verste var at jeg delte dette på bloggen min og fikk masse skryt, sier Julie.

Dansehumør

Fredag slippes Julies nye singel All Hours. Låten er skrevet i samarbeid med den LA-baserte finnen Joonas Angeria, som hun også samarbeidet med på hitlåten Younger. Av plateselskapet beskrives låten som en ikke bare en stor poplåt, men også en låt som viser hvor mye kraft og finesse som bor i Julies vokal.

LES OGSÅ: Eva Wigert Næss: – Motebransjen er ikke som The City

– Låta er en blanding av mid-tempo og up-tempo, den starter med å virke rolig, men tar seg opp etterhvert. Jeg kommer i skikkelig dansehumør av den! Jeg håper folk vil sjekke ut musikken min og følge med fremover, jeg er veldig glad for alle som følger med nå også, og setter veldig stor pris på det, avslutter Julie.

julie-bergan

JULIE BERGAN: Vi snakket med singelaktuelle Julie Bergan om musikk, stil og mote. FOTO: Kim jakobsen.

julie-bergan-all-hours

NY SINGEL: julie Bergan slipper sin nye singel All Hours.