Hun har 15 års fartstid som artist, er en populær DJ, tidligere Idol-dommer og er nå aktuell som deltaker i TV 3-programmet Kongen på Haugen. Artistkarrieren startet i 2000 med trash power-pop bandet Surferosa – der hun fikk mye oppmerksomhet for sin kraftfulle stemme, sterke personlighet og originale kostymer. Nå debuterer Mariann Rosa med sitt første soloalbum Hype, og lover at det vil være minst like eksentrisk som henne selv.

LES OGSÅ: Julie Bergan: – Jeg legger alt jeg har i musikken

Science-fiction-pop

Mariann Rosas nyeste singel Frikkin Fantastic er den andre smakebiten fra hennes debutalbum som soloartist som nå utgis på eget selskap.

– Det er en gøyal låt med en rar vri – akkurat som min personlighet. Låten er mektig, popete og full av rock’n roll, med dype hip-hop beats og en Missy Elliot-, Iggy Azalea-aktig vokal, sier Mariann om låta som har gitt henne omtaler som scandi pop, essentially pop og female first.

LES OGSÅ: Derfor er Astrid S den nye it-jenta

Hva kan vi forvente av albumet? 

– Dere kan forvente science-fiction-pop i mange forskjellige drakter. Jeg har et veldig sterkt forhold til alle låtene, men må si jeg er veldig knyttet til balladen Hunger, den er veldig nær og sår og noe jeg aldri har gjort før, sier Mariann til VIXEN, som beskriver albumet som en schizofren blanding av pop, rock og hip-hop.

– Et eventyr

Det tok Mariann fire år å ferdigstille albumet som er hennes debutalbum som soloartist, og selv om det var mye som skulle klaffe før hun ville stå inn for resultatet endte det opp med å bli en av de kuleste tingene hun har gjort som artist.

LES OGSÅ: Er dette Robyns nye monsterhit?

– Å lage soloalbum har vært jævlig artig og jeg har hatt det veldig bra i studio. Men selvfølgelig har det også vært et eventyr å reise verden rundt med Surferosa og gjøre det jeg vil, sier Mariann.

Inspirert av Vivienne Westwood

Det er ingen hemmelighet at Mariann også er kjent for sin originale, fargerike og eksentriske stil, og den eneste tingen som er sikkert når det kommer til Marianns klesvalg er at vi aldri kommet til å se henne i sort.

LES OGSÅ: Motebransjens nye yndlinger i unikt musikksamarbeid

– Når det kommer til stil er jeg veldig for konseptuelle ting, for min del kommer musikken først, også kommer det andre tilfeldig. Jeg liker tydelige folk man ser at gjenspeiler personligheten i stilen sin. Det er det som er gøy med for eksempel London, der har du alle typer stiler, miljøer og folk, sier Mariann, som innrømmer at inspirasjonen bak den særegne stilen kan være så mangt.

LES OGSÅ: Astrid S: – Det er kul musikk som jeg synes er fett

– Jeg blir inspirert av uteliggere, Vivienne Westwood, vennene mine i Oslo og London. Og unge asiatere! De er helt rå på å kle seg og kan se ut som tegneseriefigurer. Og  gamle glamrock band fra slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet, forteller Mariann.

Mariann Rosas Hype slippes på Popjoy Records 20.oktober.