Det er ingen hemmelighet at vi ofte misunner danskene både når det kommer til shopping, gatemote og stil. Kanskje ikke så rart da at de også har noen av Skandinavias aller fremste bloggere. Her er 7 danske motebloggere du bør følge. 

LES OGSÅ: Disse norske bloggerne får internasjonal oppmerksomhet

Elsker du som oss bloggere? Da bør du sjekke ut 6 beautyvloggere du bør følge på YouTube, 6 norske treningsbloggere du bør følge, 5 norske beautybloggere du bør følge, 6 norske kjendisbloggere du bør følge, 8 norske interiørbloggere du bør følge og 5 norske bloggnykommere vi elsker.

Trine Kjær

Trine Kjær har siden hun startet bloggen Trines Wardrobe i 2008 vært en av Danmarks største og mest toneangivende motebloggere. Etter halvannet år i magasinet Cover, bega hun seg ut på livet som fulltidsblogger og stylist. Siden det har hun startet sin egen produktserie Trine’s Wardrobe Hair Care og Skin Care og nylig gikk hun i Camilla Pihl sine fotspor og gjorde et samarbeid med skokjeden Bianco – sjekk ut da vi tok en prat med henne om designsamarbeidet her. Trines stil er den perfekte kombinasjonen av streetstyle og on trend, og er preget av den skandinaviske minimalismen vi digger hos de danske fashionistaene.

LES OGSÅ: Dette vil gutta se oss i fra HM x Balmain-kolleksjonen

Pernille Teisbæk

It-girl, modell og moteblogger Pernille Teisbæk bak bloggen Look De Pernille har tatt den danske moteverden med storm. Nylig inngikk hun et samarbeid med det danske tilbehørsmerket Leowullf, der hun skal være ambassadør, kampanjemodell og ansikt utad for deres SS16-kolleksjon. Tidligere har hun designet sneakers for det italienske skomerket Superga sammen med Envelope-grunnlegger og tidligere toppblogger Celine Aagaard kjent fra Hippie, Hippie – Milkshake. Den danske toppbloggeren var også en av profilene Gina Tricot hanket inn for sin The Scandinavian It-Girls-kampanje tidligere i år sammen med Hanneli Mustaparta og den svenske bloggeren Emma Elwin. Og nå er hun aktuell som programleder og mote-ekspert i det danske tv-showet Trendsætterne. På bloggen deler hun sin on trend og fashion forward stil, i tillegg til inspirerende shoppingguider, trender og reiser. Hun er dessuten en av streetstylefotografens favoritter, og er selvskreven gjest på fashion weeks verden over samt i spaltene til motemagasiner og nettmagasiner som Vogue, W Magazine og Le21éme – for å nevne noen.

LES OGSÅ: Denne quizen forteller deg hvilken norsk blogger du er

Maria Kragmann

Den 21 år gamle motebloggeren Maria Kragmann er utdannet grafisk designer, og på bloggen med samme navn deler hun stilinspirasjon, reiser og interiør – og med hele 42 000 følgere på Instagram er det ikke bare vi som finner Maria inspirerende. Stilen hennes er unik i krysningen av high-end og high-street, og variasjonen hennes mellom romantisk og rocka er alltid on point. Dessuten er hun stadig på reisefot, og deler spennende tips til sine favorittdestinasjoner.

LES OGSÅ: Bik Bok lanserer nytt bloggsamarbeid

Josefine Haaning Jensen

Med 59 000 følgere på Instagram var det en nærmest for selvfølge å regne at Josefine Haaning Jensen på et tidspunkt kom til å opprette en blogg. Og selv om hun er ny i blogggamet, er hun en inspirerende moteblogger som tilfører noe litt annerledes til den danske bloggverdenen med bloggen The Fine. Etter å ha bodd i LA ett år, vendte Josefine nylig hjem til København, men på bloggen og Instagram kan man følge med på hennes hyppige reiser til destinasjoner som Ibiza, Dubai og Paris. Hun har en rocka stil bestående av designerplagg som cut-out boots fra Balenciaga, skinnjakker fra Rag&Bone, strikk fra Helmut Lang og selvfølgelig den ikoniske Chanel-vesken.

LES OGSÅ: Se motebloggernes antrekk fra Paris Fashion Week

Tina Maria

Hun startet å blogge i 2012, men Tina Marias sans for mote gjorde at bloggen TinaMarias allerede i 2013 stakk av med prisen Årets Internasjonale Blogger under VIXEN Blog Awards. Nylig var hun også en av fashionistaene som ble plukket ut til å teste Gina Tricots Party Collection. I tillegg til en kul, skandinavisk stil, har hun et talent for sminke og legger hyppig ut tutorials på hvordan man kan stjele looken hennes. Med sans for hva som skiller seg ut kombinerer hun designerplagg med rimeligere merker på en særegen og kul måte. Ikke minst er hun en erfaren juicer, og deler ofte oppskrifter på hvordan man lager sunne juicer i hverdagen. Vil du ha flere sunne tips, kan du sjekke ut trendfrokostene bloggerne sverger til her.

LES OGSÅ: Se Celine Aagaard i Paris med Louis Vuitton

Funda Christophersen

Hun er co-founder og style director av det danske nettmagasinet Luellemag og PR-ansvarlig for det danske trendsmykkemerket Jane Kønig, i tillegg til å drive motebloggen ByFunda – med andre ord en stilsikker dame det ikke er feil å finne inspirasjon hos. Stilen hennes er minimalistisk og skandinavisk, og kombinasjonene hennes av materialer er både moteriktig og perfekte for det skandinaviske været. På bloggen finner du en fin blanding av mote, trender, interiør og hverdagen til den danske fashionistaen – og ikke minst på hennes Instagram som allerede har 39 000 følgere.

LES OGSÅ: Gigi Hadids insta-innlegg splitter modellverdenen

Marie Jedig

Marie Jedig balanserer både blogg og PR for it-smykkemerket Jane Kønig, i tillegg til å jobbe som stylist og modell. Mye på agendaen er tydeligvis en bra ting for Marie, for bloggen hennes har både vunnet den danske Modeblogprisen for beste visuelle konsept, og ELLE Style Awards The Blogger Challenge. På Maries blogg får du både mote, interiør og kunst, og hun er ikke minst en god skribent og deler flittig tekster om alt mellom himmel og jord.

LES OGSÅ: Kristin Gjelsvik: – Bloggere bør tørre å skille seg ut