Gode nyheter til alle menn – nå åpner svenske Oscar Jacobson sin første butikk i Oslo. På tide, mener herrebloggere, som tror herremarkedet i Norge er langt fra mettet.

LES OGSÅ: 5 herrebloggere du bør følge

Sverige-suksess

– Det er både gøy og spennende å endelig få åpne en egen butikk i Oslo. Nå får vi muligheten til å vise hele vårt varemerke og alle produktgruppene, akkurat sånn vi har tenkt da vi designet kolleksjonen, forteller Collection Manager ved Oscar Jacobson Mats Petterson til VIXEN.

I oktober i år åpnet det svenske herremerket butikk i Hegdehausveien i Oslo, og Mats håper nordmenn vil ta dem i mot med åpne armer.

LES OGSÅ: Dette vil gutta se oss i fra H&M x Balmain-kolleksjonen

– Vi håper at det norske markedet skal oppdage vår fantastiske kvalitet, og våge å prøve våre klær for å kjenne forskjellen. Svenskene har akkurat fått opp øynene for dette – vi har vårt store gjennombrudd i Sverige nå og jeg håper nordmenn også vil følge etter, sier Mats om det svenske herremerket som fokuserer på den klassiske mannen.

– Vi så et hull i markedet der mange varemerket hadde konsentrert seg om å lage mote i Diors og Hedi Slimanes ånd. Ingen varemerker hadde fokus på den klassiske mannen. Så vi bestemte oss for å gjøre det med utgangspunkt i tre stikkord; stil, personlighet og arv. Det kjennetegner Oscar Jacobson i dag – vi lager moderne klær uten å være trendnervøse, i god kvalitet med bra passform som holder over tid, sier Mats.

Blogger: – Kommer til å slå an i Norge

– Alt som er nytt på markedet i Norge til den norske mannen er mer enn velkomment. Norske menn trenger er lite puff i riktig retning, og jeg har absolutt troen på at dette kommer til å slå an i Norge. Norge menn som er opptatt av mote kopierer gjerne svenske gutter. Det er ingen hemmelighet at svenskene gjerne har vært litt tøffere og litt tidligere ute med både stil og trender. Jeg gleder meg til å se hvordan Oscar Jacobson slår ann i Oslo, sier moteblogger Espen Hilton til, VIXEN.

LES OGSÅ: Sjekk hvilken motebutikk som endelig kommer til Bodø

Også blogger Glenn Henriksen er positiv til at Oscar Jacobson nå kommer til Norge.

– Jeg er stor fan av dressene deres, i tillegg har de veldig mange fine basisplagg med fint snitt på buksene og generelt god kvalitet, sier Glenn til VIXEN.

LES OGSÅ: 6 Bergen-butikker vi elsker

Moteekspert i Mediehuset Nettavisen Daniel Bratterud tror dette blir butikken der norske menn bygger en klassisk garderobe.

– Oscar Jacobson er i mine øyne et av Skandinavias beste dressmerker, og jeg syns det er helt konge at vi gutta får en egen butikk dedikert til dette. Det at butikken åpner rett før julebordsesongen er også genialt. Svenskene er som kjent enormt dyktige på søm, og Oscar Jacobson er kjent for å levere klassiske nøkkelplagg i høy kvalitet, i tillegg til dress. Prisene er også overkommelige, så man skal ikke se bort ifra at dette blir butikken hvor man bygger opp en klassisk garderobe fremover, sier Daniel  til VIXEN.

 Glamorøst skimmer

Sesongens kolleksjon fra Oscar Jacobson er inspirert av den svenske kunstneren Nils Dardels ikoniske maleri Den Døende Dandyn fra 1918 med fokus på den nært forestående festsesongen.

– Vi har tatt i bruk fargetonene i maleriet da vi fargesatte kolleksjonen og det hviler et glamorøst skimmer over sesongens dekadente silhuett, sier Mats.

LES OGSÅ: Dette er Norges nye moteelite

Og til tross for at vi ikke er kommet lenger enn november – vårkolleksjonen er rettet mot et litt yngre publikum og er inspirert av Martin Scorseses kultfilm Casino fra 1995 med en monokrom stil der 70-tallet møter modern business og avslappet eleganse som inspirerer til å utfordre den tradisjonelle dressen med utradisjonelle snitt og farger.

Fokuser på tilbehøret

Har du noen tips til festantrekket denne sesongen?

– En pen smoking og lakksko er et sikkert kort, sier Mats, som viser til festsmokingen som Oscar Jacobson har utviklet i samarbeid med de4t svenske motemagasinet King.

LES OGSÅ: Disse norske gutta må du følge på Instagram

Og for å gjøre den tradisjonelle dressen litt mindre kjedelig har Mats følgende tips som setter prikken over i’en;

– Du kan sprite opp dressen ved å ta i bruk accessories – det kan være med på å endre en look totalt. Noe som har fått stort fokus de seneste årene er skoene. Velg for eksempel et par klassiske monkstrap-sko for en pyntet look og om man vil være mer avslappet kan man dresse det ned med et par sneakers istedenfor.

Hovedbilde: Oscar Jacobson og privat.

Vi gjør oppmerksom på at VIXEN ble invitert til Stockholm av Oscar Jacobson i oktober, og at reise, diett og opphold var sponset.