Sykt jævla kul. Slik beskriver Norges nye rapstjerne sin egen musikk. Vi tok en prat med Izabell om musikk, image og om å ha troen på seg selv. 

LES OGSÅ: Dette er Sandra Lyng-bildet alle snakker om

Er du som oss opptatt av musikk? Da bør du sjekke ut intervjuene våre med Norges nye it-jente; Astrid S og Julie Bergan som legger alt hun har i musikken.

– Sykt jævla kul

Først og fremst, grattis med mini-album! Hvordan føles det? 

– Takk! Det er dødskult å få vist frem hva jeg har jobbet med det siste året, men samtidig er det skummelt å dele så mange ulike og helt nye låter på en gang, sier Izabell.

Men jeg tenker faen heller, jeg er bare meg og hvis folk ikke digger det så kan de heller høre på Lady Gaga.

Selv beskriver hun musikken sin med tre ord: Sykt jævla kul.

– Jeg har en tilbakelent rapstil – til noens forskrekkelse og andres forelskelse. Med en forkjærlighet for tung bass, seige driv og melodiøse hooks.

– Fortsatt en nybegynner

Izabell, eller Benedicte Izabell Ekeland som hun egentlig heter slapp sitt debutalbum Honning og aske tidigere i vinter.

Mini-albumet, som gjestes av musikkpersonligheter som Kastel, Ary og Morten Abel, slippes et drøyt år etter at Izabell singeldebuterte.

Siden da har hun sluppet fire singler som alle er blitt listet på P3. Det var også der det hele startet.

LES OGSÅ: 12 Miley Cyrus-antrekk vi aldri glemmer

I 2014 gikk nemlig Izabell av med seieren i konkurransen hvor P3 jaktet på Norges beste kvinnelige rapper. Hun vant en kontrakt med Universal Music og singeldebuterte den påfølgende høsten.

– P3-konkurransen ga meg en boost og en tro på at jeg kunne drive med norskspråklig rap – at jeg hadde noe her å gjøre. Den har jo også betydd mye i forhold til hvor fort ting har gått og gitt meg større nasjonal oppmerksomhet, sier Izabell, som mener hun fortsatt har mye å lære.

– Det har vært en bratt læringskurve, men jeg har fått jobbe med ekstremt mange dyktige folk og synes mini-albumet har blitt veldig fint. Selv om det føles veldig lenge siden jeg slapp min første låt, Ka vet du, så er det faktisk bare et år siden jeg debuterte. Jeg er fortsatt en nybegynner med mye å lære.

Samarbeid

– På Honning og aske viser jeg ulike sider av meg selv; rapteknisk, stilmessig og med ulike sinnsstemninger. Jeg har også med meg de to råeste gjestene jeg kunne hatt på en slik utgivelse: Ary og Morten Abel.

– P3-konkurransen ga meg en boost og en tro på at jeg kunne drive med norskspråklig rap – at jeg hadde noe her å gjøre.

– Ary, aka Norges nye stemme, er en av mine nærmeste venner. Vi har lenge jobbet med små idéer for låter sammen. Det var allikevel ikke før produsent Anders Kjær kom inn i miksen at ting virkelig ble satt i gang. Låten handler om dobbeltspill, forteller Izabell om låten Syner. 

LES OGSÅ: Derfor er Astrid S den nye it-jenta

På låten Røverdatter har hun fått selskap av Morten Abel.

– Det er kanskje den mest personlige låten på mini-albumet, forteller Izabell.

–  Røverdatter har vært kallenavnet mitt siden jeg var liten. Jeg har flere likhetstrekk med Ronja og kan blant annet kjenne meg godt igjen i situasjonen i Helvetesgapet hvor de to røverfamiliene blir splittet. Denne drakampen er noe som mange med skilte foreldre kan identifisere seg med.

Tupac og Pamela Anderson

–– Hvis Tupac hadde en baby med Pamela Anderson og den babyen ble adoptert av Run DMC og Missy Elliot var helgemamma.

Slik beskriver Izabell stilen sin, som hun innrømmer kommer i andre rekke. Musikken først.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg vet jeg burde det, og at det kanskje hadde gitt meg en ekstra edge. Men jeg tenker faen heller, jeg er bare meg og hvis folk ikke digger det så kan de heller høre på Lady Gaga. Musikken tar all den tiden jeg har så jeg må være ærlig på denne reisen her, hvis ikke mister jeg meg selv på veien og det har jeg ikke råd til.

izabell

DEBUTALBUM: Izabell har sluppet sitt debutalbum Honning og aske. Foto: Magnus Wathne