Det snakkes mye om utvisking av kjønnsgrenser i motebildet om dagen. Nå kaster H&M seg på trenden med Caitlyn Jenner som sitt nye ansikt utad for H&M Sport.

LES OGSÅ: Derfor er denne Dolce&Gabbana-kolleksjonen så viktig

Caitlyn Jenner: – Jeg er så stolt

Ryktene har lenge gått om at Caitlyn Jenner skal være i samtaler med H&M om en modellkampanje. Nå viser det seg at ryktene stemmer.

Det er Huffington Post som først melder at Caitlyn Jenner er H&M Sport sitt nye ansikt utad.

Det annonserte Jenner selv på sin Twitter-konto torsdag da hun la ut et behind-the-scenes-bilde i treningstights, treningsjakke og sneakers fra klesgiganten.

“Backstage med @hm. Jeg er så stolt over å være en del av deres inspirerende #HMSport-kampanje”, skrev Jenner med hashtag #MoreIsComing og #StayTuned.

H&M selv fulgte opp tweeten med sin egen teaser med bildet av Caitlyn og teksten “Behind the scenes med den sterke og vakre @Caitlyn_Jenner. Følg med!”.

Modellfamilie

Caitlyn Jenner er ikke den første i Jenner-familien som er ansikt utad for H&M Sport. Modelldatter Kendall var først ute.

Kendall Jenner har på rekordtid blitt en av verdens mest etterspurte modeller. Hun har gått på catwalken for noen av verdens fremste designere og motehus, har vært på forsiden av noen av de mest toneangivende motemagasinene og er en selvskreven gjest under de internasjonale moteukene. Les mer om hvorfor vi tror Kendall Jenner er det nye moteikonet her.

Lurer du på hvem i Jenner/Kardashian-familien du er? Ta quizen her!

Trend

VIXEN har flere ganger tidligere omtalt trenden med å viske ut kjønnsgrenser i motebildet.

Nylig ble det kjent at klesgiganten Zara lanserer sin første kjønnsnøytrale kleskolleksjon. Også Weekday har kastet seg på trenden med sin første unisex jeans. I fjor høst lanserte hårpleiemerket Redken den transseksuelle modellen Lea T som sin nye muse. Samme år vakte det svenske motehuset Acne oppsikt da kreative sjef og gründer Jonny Johansson brukte sin 11-år gamle sønn Frasse som kampanjemodell

Kall det gjerne en slags flawsomeness som er med på både å viske ut kjønnsgrenser og å redefinere skjønnhet som noe som kommer i alle former, fasonger, hudfarger og aldre, sa VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einardóttir til Dagbladet tidligere i år.

ANSIKT UTAD: "Jeg er så stolt", skriver Caitlyn Jenner på sin Twitter om samarbeidet med H&M. Foto @caitlyn_jenner via Twitter.

ANSIKT UTAD: “Jeg er så stolt”, skriver Caitlyn Jenner på sin Twitter om samarbeidet med H&M. Foto @caitlyn_jenner via Twitter.

PÅ COVERET: Det er ikke første gang Caitlyn Jenner står modell. Her på coveret av Vanity Fair - en forside som fikk massiv oppmerksomhet.

PÅ COVERET: Det er ikke første gang Caitlyn Jenner står modell. Her på coveret av Vanity Fair – en forside som fikk massiv oppmerksomhet.