I dag kom nyheten om at Hedi Slimane går av som kreativ direktør for Saint Laurent og forlater dermed det ærverdige, franske motehuset.

Rykter

Det er ingen hemmelighet at det har vært en turbulent tid i motebransjen, og ryktene om at Saint Laurent mister sin kreative direktør har allerede versert lenge. Det skal være uenigheter om kontrakten som skal være grunnen til at Slimane nå forlater roret etter kun tre år ved det franske motehuset.

Designer-exits

Slimanes avgang fra Saint Laurent føyer seg inn i rekken av designer-exits det siste året, blant dem Alexander Wang hos Balenciaga, Raf Simons hos Dior og Alber Elbaz hos Lanvin.

Sistnevnte ble nettopp erstatt med den franske designeren Bouchra Jarrar

Motebransje i endring

Det er tydelig at motebransjen er i endring – blant annet velger flere motehus å lukke gapet mellom runway og retail. Moods of Norway kastet seg på trenden under Oslo Runway, og fulgte dermed i fotsporene til flere tunge, internasjonale motehus som nå har annonsert at de skal vise sine kolleksjoner i sesong fremover. Og flere merker velger å vise kolleksjonene sine på nye måter, blant annet er fokuset på sosiale medier sterkt med for eksempel streaming – VIXEN har tidligere streamet flere av motevisningene til Tommy Hilfiger og BOSS.

Ansettelsen av Slimane som kreativ direktør for det franske motehuset skapte kontrovers. Se mer om hvordan Hedi Slimane revolusjonerte Saint Laurent og Slimane-effekten her.