Denim og kanskje spesielt jeans er hottere enn noensinne. Tidligere har vi skrevet om 11 jeansmerker du bør kjenne til. Men siden vi ikke får nok av jeans: Her er jeansmerkene vi elsker.

Lurer du på hvordan du finner den perfekte jeansen? Vi spurte jeansekspertene.

Weekday

WEEKDAY: Weekday er kjent for sine jeans. Denne våren lanserer de en egen unisex-jeans (t.v). Foto: Weekday.

WEEKDAY: Weekday er kjent for sine jeans. Denne våren lanserer de en egen unisex-jeans (t.v). Foto: Weekday.

Weekday er supersterke på jeans, og i tillegg til merker som Cheap Monday fører de sine egne Weekday Jeans. Denne sesongen lanserer de en kolleksjon bestående av blant annet shorts, jakker, skjørt, skjorter og selvsagt jeans. Vår favoritt er unisex-jeansen Sex som skal viske ut grensene mellom maskulinitet og feminintet. www.weekday.com

LES OGSÅ: Weekday åpner tre nye butikker i Norge – se hvor her

Gestuz

GESTUZ: Det danske motemerket Gestuz lanserer for første gang en jeanslinje. Foto: Gestuz.

GESTUZ: Det danske motemerket Gestuz lanserer for første gang en jeanslinje. Foto: Gestuz.

Tidligere i vår ble det klart at trendmerket Gestuz sammen med sin SS16-kolleksjon lanserer sin egen jeanskolleksjon. Fokuset er på å skape den perfekte hverdagsjeansen som passer til alt. Kolleksjonen tar utgangspunkt i skinny jeansen med modeller med smale ben og sleng i tre ulike basker: svart, blå og grå. www.gestuz.com

Never Denim

NEVER DENIM: I vårens kolleksjon inspirert av japanske hager står jeansen sterkt. Foto: Never Denim.

NEVER DENIM: I vårens kolleksjon inspirert av japanske hager står jeansen sterkt. Foto: Never Denim.

Bik Boks populære jeansmerke Never Denim lanserte i 2014 sin egen kleskolleksjon ved samme navn. Merket retter seg inn mot den mote- og trendbevisste unge kvinnen med skandinavisk design i fokus. Kolleksjonene består av skreddersydde plagg i materialer som kasjmir, ull, semsket skinn og lær og selvfølgelig jeans.

I fjor lanserte de sin superjeans Shape Up som kombinerer det beste fra jeansverden med det høyteknologiske fra sportsverden. Kanskje husker du også Super Soft – jeansen som er så fleksibel at du kan trene yoga i den – helt sant, vi testet! www.bikbok.com

PS. Husker du hvor misunnelige vi var på svenskene og danskene når de fikk sin egen Never Denim Concept Store?

LES OGSÅ: Slik blir våren hos Never Denim

Plain Denim

PLAIN DENIM: Bare for gutta, dessverre. Men du kan låne kjærestens jeans da. Foto: Plain Denim.

PLAIN DENIM: Bare for gutta, dessverre. Men du kan låne kjærestens jeans da. Foto: Plain Denim.

Det er ingen som skal beskylde herrejeansmerket Plain Denim for ikke å være et skandinavisk brand. Kjerneverdiene mikser nemlig det minimalistiske og rene uttrykket fra svensk design med komforten og kvaliteten som vi behøver i Norge og detaljer inspirert av den danske livsstilen. Selv sier de det slik: “Vi vil skape et merke som ikke skriker etter oppmerksomhet eller som koster deg alti du eier, men et merke som lager jeans for alle som elsker kvalitet, rimelige priser og enkel design”. Eller rett og slett wardrobe essentials. www.plaindenim.com

Frame Denim

FRAME DENIM: Frame Denim er jeansmerket kjendisene sverger til. Foto: Frame Denim.

FRAME DENIM: Frame Denim er jeansmerket kjendisene sverger til. Foto: Frame Denim.

Frame Denim ble grunnlagt i 2012 av Jens Grede og Erik Torstensson bak Saturday Group og Industrie Magazine. Hovedkvarteret ligger i solfylte California med den sterke denimarven fra Los Angeles og teamet har base i trendy Shoreditch, London med inspirasjon fra engelsk stil, snitt og passform. På kundelisten er it-girls som Kendall Jenner, Karlie Kloss, Adriana Lima, Miranda Kerr og Lara Stone. Sistnevnte er også kampanjemodell for merkets SS16-kolleksjon. www.frame-denim.com

Fiveunits

Five Units

FIVE UNITS: Jeans er utgangspunkte for det danske motemerket Five Units. Foto: Leverandøren.

Jeans er kjernen hos det danske merket Fiveunits. Deres designfilosogi handler om å skape styles tilpasset enhver anledning med fokus på den perfekte passform. Fiveunits ble grunnlagt av Carit Løvdal i 2008, og har siden holdt til i København. Gründerne bak Fiveunits står også bak buksemerket 2nd One som ble lansert i 2013 med mantraet: Hvis du trenger mer enn et par. Og det gjør vi jo. www.fiveunits.com

Acne

ACNE: Det hele startet med jeans for svenske Acne. Foto: Acne.

ACNE: Det hele startet med jeans for svenske Acne. Foto: Acne.

Det startet med jeans for det svenske motehuset som i dag er et av Sveriges største med butikker over hele verden: Paris, London, New York, Los Angeles, Tokyo, Stockholm, København og Oslo. Kolleksjonene er definert med utgangspunkt i grunnlegger og kreativ direktør Jonny Johanssons signaturdesign, hjerte for fashion og øye for detaljer. Hans sterke interesse for foto, kunst, arkitektur og popkultur har dessuten gjort Acne til mye mer enn bare et motehus med blant annet magasiner, møbler, bøker og utstillinger i tillegg til kleskolleksjoner. www.acnestudios.com

LES OGSÅ: Acne får bloggkritikk: – Drar det altfor langt

Mardou&Dean

MARDOU&DEAN: Norske Mardou&Dean lager jeansene bloggerne, stylistene og it-jentene elsker. Foto: Mardou & Dean ss15/ Tor Gunnar Berland og AW16/Anna Stokland.

MARDOU&DEAN: Norske Mardou&Dean lager jeansene bloggerne, stylistene og it-jentene elsker. Foto: Mardou & Dean ss15/ Tor Gunnar Berland og AW16/Anna Stokland.

Den norske designerduoen Mardou&Dean er ikke til å komme utenom når det gjelder jeans. Merket ble startet av Ingrid Bredholt og Patrick Rosenfors i 2007 som et rent jeansmerke, og ble raskt en snakkis både her hjemme og i utlandet blant moteredaktører, motebloggere og it-girls. I dag har Mardou&Dean hele garderober for både ham og henne, og har de siste sesongene utvidet sine kolleksjoner til også å inkludere vesker, sko og annet tilbehør i tillegg til ready-to-wear og showpieces. Jeansen er selvsagt fortsatt med hos merket som tidligere denne våren viste under Paris Fashion Week. www.mardouanddean.com

Se bildene fra Mardou&Deans SS16-visning under Copenhagen Fashion Week.