Sesongens fashion weeks er over, og det norske motemerket Fall Winter Spring Summer kan se tilbake på visninger under både Stockholm Fashion Week og Oslo Runway.

Vi tok en prat med kreativ direktør og gründer Nina Granerød om sesongens kolleksjon, den nye, norske moteuken og veien fra one-man show til motemerket alle snakker om. 

LES OGSÅ: Oslo Runway inntar Oslos nye storstue

– Denne sesongen drar Fall Winter Spring Summer-kvinnen på ferie. Hun pakker en koffert med essensielle plagg hun trenger til reisen. Reisen går til en storby og til øya Panerea i Italia. Kolleksjonen er inspirert av nettopp dette; lange sommernetter til en eksotisk avsideliggende øy og storbyliv, forteller Nina om sommer- og pre fall-kolleksjonen.

Hva med AW16-kolleksjonen som ble vist under sesongens moteuker?

– AW16-kolleksjonen heter Eclectic Scandinavian. Her har vi latt oss inspirere av norsk arkitektur, blant annet Sverre Fehn. De rene linjene, tre og de japanske referansene. Denne kolleksjonen representerer en kvinne som er skandinavisk, men eklektisk. Hun leker seg med farger, print og ulike teksturer samtidig som hun beholder den rene skandinaviske stilen. Det kommer blant annet frem i bruken av stoffer og i kontastene i kolleksjonen.

Dere viste denne kolleksjonen under moteuken i Stockholm, hva betyr det for dere? 

– Det var bra for Fall Winter Spring Summer å vise i Sverige. Vi har mange internasjonale kunder, og det var fantastisk at de fikk muligheten til å komme å se. Det var dessuten stort oppmøte av internasjonal presse.

LES OGSÅ: Dette mener norske motepersonligheter om Oslo Runway

FWSS var blant designerne som viste under sesongens Oslo Runway på Operaen i Oslo.

– Norge er i endring og vi ser en kreativitet og skaperkraft som styrkes i rekordfart. Vår ambisjon har alltid vært å gi norske talenter og kreatører en plattform til å dyrke vår estetikk og få dette ut i den store verden (…) Nå er tiden inne for å støtte opp om det positive initativet som er Oslo Runway, og vi ser frem imot å kunne presentere vår kommende høstkolleksjon på hjemmebane i Norges storstue til vårt viktigste publikum, sa Granerød i en pressemelding i forkant av Oslo Runway.

Hvordan var det å vise under Oslo Runway?

– Det var veldig bra. Det er jo noe helt spesielt å vise på hjemmebane.

OR-visningen høstet ros fra flere norske motenettsteder, blant annet Costume.no og Melk&Honning, blant annet for modellcastingen der aldersspenn var et stikkord.

– Modellvalget handlet om å vise hvem Fall Winter Spring Summer-kvinnen er. Modellene representerte denne kvinnen og hennes estetikk. Hun er ikke bare én alder eller én type. Vi synes det er viktig å vise dette, og derfor valgte vi å bruke vakre kvinner i forskjellige aldere som modeller.

Hvor viktig er den nye, norske moteuken? 

– Veldig viktig. Det er et bra arrangement som er viktig for en voksende norsk motebransje. Oslo Runway gir designere muligheten til å vise seg frem på en kreativ og profesjonell måte.

LES OGSÅ: Se bildene fra sesongens Oslo Runway dag 1 her

Hvor er Fall Winter Spring Summer i dag?

– Vi har gått fra å være et one-man show til å bli en liten bedrift med ti ansatte. Da vi begynte i 2012 hadde vi noen få produkter, nå har vi en full kolleksjon. Vi selger norsk design internasjonalt, og det er vi stole av!

Dette er Fall Winter Spring Summer

Fall Winter Spring Summer ble først introdusert på det skandinaviske markedet i 2012 av det Oslo-baserte kollektivet MTHLVT. Grunnlagt av en gruppe unge entreprenører med ulike bakgrunn fra både motebransjen og tekstilindustrien var målet å ta snerten av mote og bli go to-merket for eleganse og praktiske og nøyaktige snitt kombinert med høykvalitetsmaterialer.

Merket fikk raskt oppmerksomhet fra både innkjøpere, presse, stylister og motebloggere, og er i dag tilgjengelig i 130 butikker i Skandinavia og ledende internasjonale varehus.

Fall Winter Spring Summer er kjent for sine mange samarbeid med merker som blant annet Superga, Gentle Monster, 3×1 og Borsalino.

LES OGSÅ: Se bildene fra Oslo Runway dag 2 her 118 125 315 225 096 106 147 236

39