Han er sjefsdesigner i ett av Frankrikes heteste motehus, bestis med it-girls som Kendall Jenner og Gigi Hadid og gjorde nettopp ett av de mest suksessfulle H&M designersamarbeidene noensinne. Denne gangen er det trening og fotball som står i fokus når sportsgigant Nike nå lanserer sitt designsamarbeid med en av moteverdens favorittdesignere. Se de første bildene fra NikeLab x Olivier Rousteing: Football Nouveau og les eksklusiv Q&A med designeren her

LES OGSÅ: H&M x Balmain: Dette mener mote-Norge om samarbeidskolleksjonen

Et hint av gull

Olivier Rousteing har oppnådd mye i en alder av 30. Han er motehuset Balmains sjefsdesigner, blant annet kjent for å være Kardashian-familiens desiderte motefavoritt, og etter gigantsuksessen med fjorårets designsamarbeid med H&M kan vi ikke annet enn å glede oss til Nike-samarbeidet.

Kolleksjonen NikeLab x Olivier Rousteing: Football Nouveau er inspirert av designerens kjærlighet til nettopp fotball, og har som mål å gjenoppdage estetikken innen sporten ved å mikse Nikes innovasjon med Rousteings kreative visjon.

– Mote handler vanligvis om catwalk og glamour, men med Nike handlet det om opptreden og utøverne. Det jeg elsker med kolleksjonen er at vi integrerer den ikoniske stilen til fotball med sportsstil, sier Rousteing i et videointervju. 

Du kan se hele videointervjuet lenger ned i saken. 

Designsamarbeidet er inspirert av livsstilen til profesjonelle fotballspillere, som spiller i Europas gjeveste mesterskap denne sommeren, og kolleksjonen består av klær til både kvinner og menn. Samarbeidet skal ta sportsklær et sted videre estetisk, og består av moderne silhuetter med luksuriøse detaljer som inkluderer hint av vinnernes farge – gull.

LES OGSÅ: Sneakpeek Riccardo Tisci x Nike

NikeLab_x_OR_9_original

KLASSIKER: Den klassiske N98-jakken har fått ny utforming av Olivier. Med gjennomgående gulldetaljer, samt et brodert emblem er jakken designet til både kvinner og menn. Foto: Nike.

Nike: – Samarbeidet har vært fantastisk

I en Q&A med Jarrett Reynolds, design-direktør hos NikeLab, forteller han kolleksjonen er inspirert av livsstilen til profesjonelle fotballspillere og at samarbeidet har vært givende for både Nike og Rousteing – som til vanlig jobber i ganske så forskjellige segmenter innen mote.

– Fotball vil være sentrum for oppmerksomheten denne sommeren i Frankrike, så det var perfekt timing til å revurdere hva off-pitch-looken til fotball kan være. Vi har tatt ikoniske fotballsilhuetter og gjenskapt de gjennom moderne former og luksus-finish, sier Jarrett Reynolds om inspirasjonen bak kolleksjonen. 

LES OGSÅ: CLMD og M.A.M.B Oslo lanserer kleskolleksjon

Hvordan vil du beskrive designsamarbeidet med Olivier? 

– Samarbeidet med Olivier har vært fantastisk. Han er veldig enkel å jobbe med, og han gjorde seg tilgjengelig når som helst vi trengte å møtes, i tillegg til å tilnærme prosjektet med et åpent sinn og en sans for humor. Han var ivrig på å jobbe med Nike og vi var ivrige på hans synsvinkel, så det var en gjensidig respekt og begeistring der som gjorde prosessen enklere. Og slik det er med alle gode samarbeid, tror jeg vi lærte en god del fra hverandre.

Hva var fordelene ved dette samarbeidet?

– På Nike tror vi sterkt på at målet med et hvert samarbeid er å bringe begge parter til et sted de kanskje ikke ville kommet på egen hånd. Samarbeidet med Olivier var en suksess hva gjelder dette. Fra Nike sitt ståsted, bidro vi med materialer og klassiske fotballdesign. Olivier brukte deretter dette som et tomt lerret og lekte seg med former og finishing for å skape en helt ny estetikk. Han var besatt av den komplette looken – at hver del passet sammen, ikke bare innen dame- og herrekolleksjonene, men også på tvers av de to. Og ved hver designgjennomgang spurte han “Ville en fotballspiller virkelig gått med det?”. Det spørsmålet hjalp virkelig kolleksjonens røtter innen sport, og var kritisk ikke bare for oss, men for Olivier også, sier Jarrett.

Priser varierer fra kr 600 til 3750. 

LES OGSÅ: Urban og Arkaiv gjør designsamarbeid med Hummel

Football Nouveau from NIKELAB on Vimeo.

NikeLab_x_OR_4_original NikeLab_x_OR_10_original NikeLab_x_OR_9_original NikeLab_x_OR_8_original NikeLab_x_OR_7_original NikeLab_x_OR_6_original NikeLab_x_OR_1_original NikeLab_x_OR_2_original NikeLab_x_OR_5_original NikeLab_x_OR_3_original