Musikkfest Oslo har fått kritikk fra blant andre musikkredaktør i NATT&DAG, Karima Andrea Furuseth, som reagerte på at bookingene på de elektroniske scenene nærmest utelukkende består av menn. “Å ende opp med en program totalt blottet for damer, avslører at en dødssynd er begått,” skriver hun i en kommentar publisert hos NATT&DAG. Nå setter H&M Loves Music fokus på sterke kvinnelige musikknavn. 

LES OGSÅ: Dette er H&Ms neste designersamarbeid

Lørdag er det klart for den fjerde utgaven av endagsfestivalen H&M Loves Music, H&Ms årlige feiring av ny, norsk musikk. Et tjuetalls artister og DJs sparker i gang festivalsommeren med gratiskonsert på Vulkan-området i Oslo i det vi tidligere omtalte som en høyaktuell line-up. På programmet er det en overvekt av kvinnelige navn. Vibeke Holann, PR-sjef i H&M sier hun er stolt av årets program, men påpeker at det først og fremst har vært den musikalske kvaliteten som har styrt valget av artister.

– Det er veldig gøy å lage festival når det finnes så mange bra artister å velge mellom. Med H&M Loves Music ønsker vi å feire all den fantastiske, norske musikken som gis ut for tiden, og en økende andel av denne musikken er det kvinnelige musikere og artister som står for, sier Holann i en pressemelding.

LES OGSÅ: CLMD og M.A.M.B Oslo lanserer kleskolleksjon

Blant de kvinnelige artistene på plakaten er Anna of the North, Julie Bergan, Bendik, Smerz, Izabell og Tomine Harket. Også to kvinnelige DJ-par er på programmet: RnB-duoen Gymmen og house-DJene Stine Amundsen og Helene Oskarsen.

– Det er veldig kult, men burde være selvfølgelig. Alle rå artister bør få oppmerksomhet uansett kjønn, sier P3s Christine Dancke til VIXEN. 

LES OGSÅ: Izabell: – Musikken kommer først

H&M Loves Music arrangeres i samarbeid med Musikkfest Oslo, som i år feirer 25 år med over 30 scener med gratis livemusikk over hele Oslo.

– Vi i H&M gleder oss over å få være en del av Musikkfest Oslo som er en fantastisk dag hvor byen yrer av liv og en har gleden av å oppleve livemusikk så og si over hele Oslo, avslutter Holann.

LES OGSÅ: Julie Bergan: – Jeg legger alt jeg har i musikken

VIXEN vil være tilstede under H&M Loves Music. Følg oss på Instagram @vixen_magazine for oppdateringer i løpet av dagen og kvelden, og på VIXEN for bilder fra arrangementet.