Norske Aurora Aksnes er på god vei til å gjøre internasjonal suksess, først og fremst på grunn av musikken, men også på grunn av sitt unike image. Nå mener Vogue at hun kan være den neste it-girlen. 

LES OGSÅ: Dette er Sandra Lyng-bildet alle snakker om

Av norske musikkdamer er det ikke bare Aurora Aksnes som gjør det stort utenlands – Astrid S har nådd it-girl-status og er spådd internasjonal superstardom, mens hennes samboer og bestis, Julie Bergan, lager hits i LA.

Det var under Panorama-festivalen på Randall’s Island Aurora fanget oppmerksomheten til Vogue. Med sin porselenshud, folkeballader og platinablonde bob, skriver Vogue, er hun en it-girl man bør få med seg.

20 år gamle Aurora hadde knapt forlatt Bergen før hun ble oppdaget i 2014 under scenedebuten på ByLarm. Året etter entret hun samme festival som en av de største navnene på plakaten – og kun dager senere tweetet Katy Perry at Aurora var det nye store. Nå turnerer hun verden rundt, og i tillegg til å åpne for store band som Of Monsters and Men, har coveret hennes av David Bowies Life on Mars blitt brukt i Lena Dunhams kritikerroste HBO-serie Girls.

Men – det var ikke kun hennes sjelfulle stemme som fanget Vogue denne gangen. De spår nemlig at Auroras største utseendemessige særegenhet – hennes platinablonde buzz-cutede bob – kommer til å bane vei for et buzzcut-comeback i motebildet. I et intervju med Vogue forteller Aurora at det er hun selv som shaver det, og at forsøk på å temme hennes nordiske vikinghår har vært en lifelong struggle. Og for Aurora er frisyren både en selvtillitsboost, en praktisk løsning på å å gjøre hennes tykke hår lettere, og ikke minst – det faller ikke ned i ansiktet hennes under opptredener verden over.