Det er lite som slår en god bok om sommeren – uansett om du tilbringer ferien hjemme på terrassen, på stranda eller på reise. Eller du er tilbake på jobb. Her er motebøkene vi vil lese nå. 

Ganni Girls

GANNI GIRLS:

GANNI GIRLS: Ganni Girls er en hyllest til kvinnene som inspirerer merket. Foto: Ganni.

Det var vel bare snakk om tid før trendmerket Ganni lanserte sin egen bok. Ganni Girls er en hyllest til kvinnene som inspirerer merket og som bringe liv til klærne – fra Københavns gater til catwalken og backstage behind the scenes. Fotoboken portretterer 19 ulike kvinner som alle har en unik stil og et personlig uttrykk, og er en reise gjennom Gannis mange sesonger og design.

– Københavnsk stil er en state-of-mind, en måteå  være på. Det handler om å være tro mot deg selv, og ikke prøve for hardt. Disse jentene og kvinnene på gaten ser fantastisk ut fordi klærne deres uttrykk hvem de er og hvordan de føler seg. De er den viktigste kilden til inspirasjon for vårt designteam, sier Ditte Reffstrup, kreativ direktør ved Ganni om boken.

Ganni Girls selges online på ganni.com og i utvalgte butikker.

Frida Kahlo: Fashion as the art of being

Frida Kahlo

FRIDA KAHLO: Frida Kahlo: Fashion as the art of being er en av motebøkene vi vil lese nå. Foto: Assouline.

Meksikanske Frida Kahlo var ikke bare kunstner, hun var også feminist, muse og ikke minst skjønnhetsikon og fashionista. Boken Frida Kahlo: Fashion as the Art of Being er en hyllest til henne som nettopp moteikon, ført i pennen av journalist og tidligere leder ved spanske ELLE, Susana Martínez Vidal – et prosjekt som kom til i kjølvannet av et besøk ved Frida Kahlo-museet.

Boken inkluderer rundt 150 illustrasjoner med utgangspunkt i Frida Kahlos personlige stil og hennes innfyltelse i moteverden. Med andre ord 150 gode grunner til å lese boken.

– John Galliano, Dolce & Gabbana, Christian Lacroix, Kenzo, McQueen, Viktor & Rolf, Karl Lagerfeld, Moschino … De har alle gitt henne nytt liv. Claudia Schiffer, Salma Hayek, Laura Ponte, Nati Abascal, Milla Jovovich … de har alle tolket henne, sier Vidal til Huffington Post.

Dior: From Christian Dior to Raf Simons

DIOR: From Christian Dior to Raf Simons er den ultimate Dior-antologien. Foto: Assouline. 

Har du vært på jakt etter den perfekte Dior-boken? I så fall er jakten over. From Christian Dior to Raf Simons er den ultimate Dior-antologien. Boken ble for første gang lansert i forbindelse med det franske motehusets 60års-jubileum, og er nå kommet i en oppdatert utgave som inkluderer både tekst og bilder til 150 av Diors mest imponerende haute couture-kreasjoner fra kreative direktører som Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano og Raf Simons.

Living with Lexington

LIVING WITH LEXINGTON: Skrevet av grunnlegger

LIVING WITH LEXINGTON: Skrevet av grunnlegger Kristina Lindhe er boken både en selvbiografi og en inspirasjon til innredning. Foto: Lexington.

Living with Lexington er Lexingtons tredje bok. Både en selvbiografi og en inspirasjon til innredning ført i pennen av Kristina Lindhe som grunnla Lexington for snart 20 år siden.

I boken forteller hun sin historie og viser hundretalls av bilder med hvordan man kan forandre sitt hjem ved hjelp av tekstiler. Årstidene er viktige og en sentral inspirasjonskilde for Lindhe. Lexingtons karakteristiske stil er inspirert av nettopp hennes liv i The Hamptons på Long Island og av hennes skandinaviske bakgrunn.

I boken avslører hun hemmeligheten bak Lexingtons suksess, gir innredningstips og leder leseren gjennom en fargesterk verden av hverdagsluksus og farmers markets.