Bik Bok og Oslo Runway lanserer motepris som en støtteerklæring til unge designtalenter.

LES OGSÅ: Dette mener norske motepersonligheter om Oslo Runway

Bik Bok Runway Awards (BBRA) er etablert med utgangspunkt i et sterkt ønske om å anerkjenne og løfte frem unge designtalenter som fortjener oppmerksomhet for hardt arbeid og dedikasjon til faget, heter det i en pressemelding. Med prisen gis unge talenter muligheten til en plass i den allerede etablerte visningsarenaen Oslo Runway (OSLRW).

Bik Bok Runway Award vil gå av stabelen allerede 23.august på Sentralen i Oslo. Det blir som en forsmak til den nye, norske moteuka Oslo Runway som gjennomføres 24. og 25.august på samme sted. Du kan se hele Oslo Runway-programmet her.

LES OGSÅ: Oslo Runway inntar Oslos nye storstue

– Med BBRA ønsker vi å skape en arena for unge, lovende norske designere, hvor de kan vise frem sitt talent og sine kolleksjoner for hergjennom å få enda mer oppmerskomhet – og forhåpentlig være med på å skape en base for videre utvikling og vekst. Det er viktig å oppfordre og anerkjenne talent som vil inspirere flere til å satse på mote, sier Renè Høgsted, markeds- og innkjøpsdirektør hos Bik Bok.

–Vi har lenge hatt et ønske om å kunne få til en slik pris og vi er utrolig stolte over å ha fått med oss Bik Bok som samarbeidspartner. Bik Bok har lang erfaring og deres kunnskap om mote går langt utover deres eget varemerke. Juryen er nøye sammensatt, og det er alle personer som har lang erfaring fra motebransjen. Dette er et viktig skritt i riktig retning, og vi gleder oss til å se de nominerte på catwalken den 23.august, sier Ditte Kristensen, prosjektleder for Oslo Runway. 

LES OGSÅ: 6 gode grunner til å glede seg til den nye, norske moteuka

De nominerte vil få vise frem sine kolleksjoner og én heldig vinner får en pengepremie på 100 000 kroner. Pengene er øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. Vinneren får i tillegg en full visning under Oslo Runway februar 2017 samt en mentor hos Bik Bok dersom han eller hun ønsker det.

Det er en egen nominasjonsjury som nominerer designkandidatene, samt en vinnerjury som kårer en vinner.

Nominasjonsjuryen består av Carmita Carlsson, daglig leder i Metric Design, Charlotte Bik Bandlien, antropolog med visuell og materiell kultur som felt, Ida Eritsland moteviter, skribent, foreleser og konsulent, fotograf Lasse Fløde og Torunn Myklebust, print- og tekstildesigner.

Vinnerjuryen og de nominerte offentliggjøres først den 11.august.

bik-bok