København er gjerne det opplagte valget når vi reiser til Danmark, men nå er det Aarhus som gjelder. Byen har nemlig blitt kåret til en av de hotteste destinasjonene i Europa. 

LES OGSÅ: Hun er en av Danmarks viktigste motebloggere

Det er den internasjonale reiseguiden Lonely Planet som har kåret Aarhus til nummer to på topp ti-listen over de hotteste destinasjonene i Europa. Det betyr at byen, som gjerne omtales som Københavns lillesøster, nå står på egne ben som en av sommerens fremste must-sees, foran europeiske storbyer som for eksempel Venezia.

Og grunnen? De siste årene har Aarhus gjennomgått en massiv byutvikling, fått ny havnefront, et nytt museum i verdensklasse og blitt utnevnt til Europas Kulturhovedstad 2017.

– Jylland er jo allerede godt kjent blant nordmenn, men det at landsdelen nå rommer en av Europas mest trendy storbyer gjør at det også er noe nytt å oppdage for selv den mest erfarne norske turist. Her venter store og kjente severdigheter som ARoS og Moesgaard Museum, men også et yrende café- og byliv som gir Aarhus en helt unik energi og puls, sier turistsjef i VisitDenmark Norge, Vidar Mørch. 

LES OGSÅ: Danske By Malene Birger kåret til Årets klesmerke

9738_ARoS-Aarhus-Kunstmuseum,-Your-Rainbow-Panorama_ARoS,-Aarhus-Kunstmuseum

SE: Your Rainbow Panorama, ARoS Museum. Foto: VisitDenmark.

9256_ARoS-Aarhus-Kunstmuseum,-Your-Rainbow-Panorama_Claes-Bech-Poulsen

SE: Your Rainbow Panorama, ARoS Museum. Foto: VisitDenmark.

822_ARoS-Aarhus-Kunstmuseum_Poul-Ib-Henriksen

SE: ARoS museum. Foto: VisitDenmark.