De er nye og gamle, små og store, kjente og ukjente. Men til felles har de alle det at de er unike, originale og håndkuraterte. Her er Frogner-butikkene vi elsker. 

LES OGSÅ: Sjekk danskenes gigantiske moteparadis

Gimle Parfymeri

GIMLE PARFYMERI:

GIMLE PARFYMERI: Camilla (t.v) og Lill-Ann Schjelderup eier og driver det eksklusive parfymeriet Gimle Parfymeri sammen på Frogner. Foto: Gimle Parfymeri.

Gimle Parfymeri er et av Norges eldste og mest eksklusive parfymerier. Grunnlagt i 1939 som en familiebedrift eies og drives parfymeriet fortsatt slik i dag. Filosofien er også den samme, nemlig å tenke utenfor boksen, skille seg ut og tørre å satse på ukjente merker. Og det er nettopp det de gjør.

I 2013 utvidet Gimle Parfymeri konseptet sitt fra små 21 kvadratmeter til hele 300. De har også satset stort på økologisk kosmetikk, og har en egen avdeling dedikert til grønn livsstil, Gimle Økologiske Parfymeri. Det nyeste tilskuddet er et eget hudpleieinstitutt som tilbyr eksklusive behandlinger med hudpleiemerker som La Mer, Sisley og Amazing Space. Parfymeriet tilbyr også makeup og styling med egen in-house makeupartist.

Gimle Parfymeri har dessuten en hel etasje dedikert til unike dufter, og er Tom Ford Flagship Store.

I tillegg fører de unike accessories som smykker, hårpynt, solbriller og toalettmapper håndplukket av familien og søkt opp på reiser over hele verden.

– Når du trer inn i Gimle Parfymeri sitt univers skal du møtes av magi. Dette skal vises i vareutvalg, kundeservice og omgivelser. Det er aldri kjedelig å gå inn i Gimle, sier daglig leder Lill-Ann Schjelderup til VIXEN.

Gimle Parfymeri, Bygdøy allé 39, parfymeri.no.

LES OGSÅ: Dette er moteekspertenes skjønnhetsfavoritter

Se flere bilder fra Gimle Parfymeri her:

Gimle Parfymeri

Gimle Parfymeri PA150051c_web Gimle Parfymeri

Gathering Objects

BLOGGFAVORITT: Gathering Objects er blant x-redaktør og blogger Vanessa Rudjords favoritter. Foto: Gathering Objects.

BLOGGFAVORITT: Gathering Objects er blant x-redaktør og blogger Vanessa Rudjords favorittbutikker. Foto: Gathering Objects.

Martine og Hege står bak livsstilsbutikken Gathering Objects, som allerede har fått skryt på bloggen til tidligere Costume-redaktør Vanessa Rudjord.

Etter mange år i bransjen ønsket jentene å skape noe nytt og spennende. Drømmen ble butikken Gathering Objects som åpnet i september i fjor med påfølgende nettbutikk nå denne sommeren.

Her finner du først og fremst interiør – både vintage og nytt – men også klær og skjønnhetsprodukter som keramikk fra Japan, duftlys fra Australia, puter og pledd fra Mexico, tepper fra Istanbul og møbler, krukker og lin fra Ungarn.

– Vi ville samle hele verden i en liten butikk. Butikken ble på Frogner, det var vi helt bestemt på. Vi har begge bodd på Frogner i mange år, og følte at det manglet en slik type butikk der. Dette har vært en drøm vi begge har hatt – det å skape noe eget. Nå har drømmen blitt virkelighet, og vi koser oss hver eneste dag, sier Martine til VIXEN.

Gathering Objects, Thomas Heftyes gate 47B, gatheringobjects.com.

Du kan også følge Gathering Objects på Instagram her.

Se flere bilder fra Gathering Objects her:

Gathering Objects Gathering Objects Gathering Objects Gathering Objects

MagMaLou

MagMaLou

KONSEPTBUTIKK: Marthe Kveli Valeberg står bak MagMaLou på Frogner. Sammen med Andrea (t.h) står hun også bak klesmerket byMAGMALOU som er blant merkene i butikken. Foto: Privat.

I 2012 åpnet kjendisstylist, makeupartist og blogger Marthe Kveli Valeberg dørene til konseptbutikken MagMaLou.

Butikken er basert på Marthes egne erfaringer som stylist og makeupartist, og tanken bak var å skape et univers der alle jenter kan få alt de drømmer om, på ett og samme sted. Derfor tilbyr MagMaLou både klær, sko, vesker og accessories fra merker som Ganni, Mardou&Dean, Meotine og Maria Black i tillegg til en egen krok med håndplukkede secondhand- og vintagepieces, samt en egen hår- og makeuplounge,

Nå fører butikken også Marthes eget merke byMagMaLou – et resultat av stadige henvendelser fra kvinner på jakt etter den perfekte hverdagskjolen. Denne sesongen slipper hun sin fjerde kolleksjon. Les vårt intervju med Marthe i anledning andrekolleksjonen her. Merket, inspirert av MagMaLous egne kunder med en stilren skandinavisk tilnærming blandet med feminine snitt, ble umiddelbart en kjendisfavoritt, og er også på vår liste over skandinaviske basemerker du bør kjenne til

– Butikken er jo min lille baby, som jeg er veldig stolt av og glad i. Men viktigst av alt er at kundene våre også føler at dette er et hyggelig sted de gjerne vil henge, shoppe eller bare få inspirasjon på – og ikke minst komme tilbake til, sier Marthe Kveli Valeberg til VIXEN.

Visste du at Marthe er på vår liste over kjendisbloggerne du bør følge? Sjekk ut bloggen hennes her.

MagMaLou, Skovveien 8, magmalou.no.

LES OGSÅ: You & I Agency åpner egen butikk

Mina Milanda

MINA MILANDA: Mina Milanda er en liten perle av en blomsterbutikk på Frogner i Oslo. Foto: Privat.

MINA MILANDA: Mina Milanda er en liten perle av en blomsterbutikk på Frogner i Oslo. Foto: Privat.

Det er ingen hemmelighet at mang en butikkperle gjerne ligger gjemt i en bakgård. Blomsterbutikken Mina Milanda er intet unntak. Men når du først har funnet frem, glemmer du det aldri. Det er nemlig ikke uten grunn at Mina Milanda kalles Oslos fineste blomsterbutikk, med toppbloggere, motepersonligheter og it-girls som Celine Aagaard og Camilla Pihl på kundelisten.

Bak butikken står Anne Mina Lillelien med en visjon om å gi inspirasjon, ideer og å møte mennesker gjennom skjønnhet. Det gjør hun såklart gjennom blomster og planter, men også musikk samt ekte, originale og naturlige produkter som marmorvaser fra steinbruddene i Carrara, blandet med strå og gress, hånddreide krukker fra Impruneta med sukkulenter, kirkestaker fra Cataonia for borddekking, servise fra Fürstenberg og håndknyttede tepper fra India.

– Visjonen bak MinaMilanda er et ønske om å gi inspirasjon, ideer og møte mennesker gjennom skjønnhet. Via musikk, blomster, planter, ekte og originale produkter, inne i en bakgård, ønsker vi å formidle gleden ved å skape. Vår butikk er i konstant bevegelse. Det er blomstene, plantene, de forskjellige sesongene som inspirerer oss, og som gir hver dag et nytt uttrykk og en ny form, sier Anne Mina til VIXEN.

MinaMilanda, Frognerveien 33, minamilanda.no.

LES OGSÅ: Aesop åpner ny signaturbutikk i Oslo

Se flere bilder fra Mina Milanda her:

dsc01873 dsc01848 dsc01820 dsc01731 dsc01781

Nr.9

NR.9

NR.9: Jostein Wålengen og butikken Nr.9 har flyttet inn i nye lokaler. Foto: Privat.

Vi har ikke tall på hvor mange ganger skribent, stylist og redaktør Jostein Wålengen har blitt omtalt som moteprins. Det har sikkert ikke han heller. Men det er altså ikke uten grunn.

Knapt 23 år gammel åpnet nemlig x-bloggeren og moteredaktøren butikken med krembeliggenheten, som D2s Anders Kemp så poetisk beskrev som bak en buskete hekk og ned en trapp, på Riddervolds plass på Briskeby. Denne sommeren flytteT imidlertid Nr.9 til nye lokaler i Frognerveien 30c, men fortsatt med et håndkuratert utvalg av nye, sesonggamle og second hand designervarer og fortsatt på alles lepper.

For Nr.9 er butikken som igjen og igjen havner på listen over både moteredaktørenes, bloggernes og stylistenes favoritter. Da vi spurte moteekspertene om Oslo-butikkene de elsker, roste blant andre VIXEN-redaktør Ida Elise Einarsdóttir Nr.9 for sin fantastisk vintage og unike merkemiks, i tillegg til å være et hangout for de kuleste fashion kidsa.

– Nr.9 kjøper smalt fordelt på mange merker fra inn- og utland, og forholder seg ganske uavhengig til trender. I stedet verdsetter vi et klassisk, minimaistisk uttrykk via designere som PB0110, Maryam Nassir Zadeh og Toteme – ispedd krydder og mer utfordrende uttrykk fra merker som Shrimps, Admir Batlak og Issey Miyake, sier Jostein til VIXEN.

LES OGSÅ: Dette mener norske motepersonligheter om Oslo Runway

Se flere bilder fra Nr.9 her:

14423658_10210833643979914_218996718_o 14424239_10210833644019915_1522765540_o 14393133_10210833643899912_963539832_o