Alle snakker om fremtidens mote, og stadig flere merker, kleskjedere, designere og motehus kaster seg på den bærekraftige trenden. Blant dem er Lindex som nå gjør denim enda mer bærekraftig. 

LES OGSÅ: Er klær laget av appelsinskall og alger fremtidens mote?

Even Better Denim heter konseptet som representerer et nytt steg på reisen som den svenske kleskjeden tar for å gjøre denim enda mer bærekraftig og for å lukke tekstilsirkelen. Det er de ikke alene om å ville.

Stadig flere får nemlig øynene opp for bærekraftig mote, blant dem svenske Weekday som nylig lanserte sin første bærekraftig kolleksjon, Vero Moda som er aktuell med sitt bærekraftige designsamarbeid med Jenny Skavlan og klesgigant H&M som nylig slapp sin tredje Close the Loop-kolleksjon og som sammen med en rekke andre motegiganter, blant dem både Cubus, Bik Bok og Fretex, tidligere denne måneden arrangerte Norges største tekstildugnad Tekstilaksjonen

Denne høsten lanserer Lindex en rekke nye Even Better Denim-plagg til både dame og barn som inneholder mer bærekraftig bomull og resirkulert bomull fra brukte plagg og tekstiler. Plaggene er også farget i det som skal være en renere og mer bærekraftig prosess som også skal være mer ressurseffektiv, og knapper, glidelåser, emblemer og etikker er laget i de mest bærekraftig alternativene som kleskjeden har funnet på markedet. Ambisjonen med Even Better Denim-konseptet er å gjøre forbedringer som senere skal kunne implementeres i hele Lindex’ denimsortiment.

– Vi er stolte over det nye steget vi har tatt for å redusere påvirkningen på miljøet, og for å lukke tekstilsirkelen. Brukte plagg, som kanskje ellers ville havnet i restavfallet, har nå fått nytt liv ved at de er blitt en del av våre nye Even Better Denim-plagg. På denne måten reduserer vi bruken av råmaterialer, og vi sparer vann og energi i produkjonen, sier Sara Winroth, Sustainability Manager i Lindex.