Hun er en av Norges kanskje fremste It-girls, og er å se front row under fashion weeks og på streetstylebilder verden over. Nå teamer Hanneli Mustaparta opp med Norges eldste garnprodusent. Se kolleksjonen først på VIXEN. 

LES OGSÅ: Få Diors høstlook med Hanneli Mustaparta

Samarbeidskolleksjoner er i vinden. Og denne gangen er det strikkegiganten Sandnes garn som har hanket inn fotograf, art director og IT-girl Hanneli Mustaparta. Sammen har de designet Hanneli for Sandnes Garn, som gir en moderne vri på klassiske strikkeplagg. Kolleksjonen lanseres i disse dager, og består av elleve strikkemønstre designet av Hanneli, i tillegg til garn utviklet spesielt for kolleksjonen. New York-baserte Hanneli sier hun har funnet inspirasjon fra egne favoritter.

“Jeg har lenge drømt om å utvikle snittene på strikkegensere. Nå har jeg endelig fått muligheten til å designe mine egne, og i tillegg være med på å utvikle verdens mykeste garn. Genserne er inspirert av både favorittene i skapet mitt og i tillegg plagg jeg savnet på markedet. Samarbeidet med Sandnes Garn har vært en fantastisk morsom og lærerik prosess, med mange turer til vakre Sandnes, som har vært et gledelig avbrekk fra New York”, sier Hanneli i en pressemelding.

LES OGSÅ: Se Hanneli Mustaparta for Gina Tricot

Det er ingen hemmelighet at vi elsker strikkeplagg, spesielt gjennom vinteren. Og de siste årene har nordmenns strikkefeber virkelig fått sin renessanse. Hanneli følger i fotsporene til moteprofiler som Line Langmo og Skappel-familien, som selv har gjort suksess med sine oppskrifter på strikkegensere. Tradisjonsrike Sandnes Garn, som ble etablert allerede i 1888, ser nå nye veier i utviklingen av den tradisjonelle strikken.

“Hanneli har karisma og stil, noe som er i tråd med vår merkevare. Tidligere stod vi for tradisjonelt design der vår største målgruppe var etablerte strikkere. De siste årene har vi utviklet design som er mer på trend og for en yngre målgruppe, hvor vi har lagt større vekt på mote og snitt. Hanneli representerer det moderne, og med henne ønsker vi som bedrift å styrke oss som moteprofil”, sier administrerende direktør i Sandnes Garn, Harald Mjølne, i en pressemelding.

Kampanjebildene er tatt av Renate Torseth.

LES OGSÅ: Blogger og stylist Line Langmo designer strikkeplagg for Kashmina 

Hanneli for Sandnes Garn

hanneli_vixen_sandnes hanneli_vixen_sandnesgarn hanneli_vixen  hanneli_vixen3  hanneli_vixen5 sandnesgarn_hanneli

Hanneli for Sandnes Garnhanneli_vixen4

Hanneli Mustaparta for Sandnes Garn

Hanneli Mustaparta for Sandnes Garnhanneli_vixen2