Vinteren er her, men det er ingen grunn til å legge bort solbrillene. Her er våre solbrillefavoritter denne sesongen. 

Ganni

SOLBRILLER: Det danske trendmerket Ganni lanserer for første gang en egen kolleksjon med solbriller. Her fra SS17-visningen under Copenhagen Fashion Week. Foto: Ganni.

GANNI: Det danske trendmerket lanserer for første gang en egen kolleksjon med solbriller. Her fra SS17-visningen under Copenhagen Fashion Week. Foto: Ganni. 

Tidligere i høst skrev vi om det danske trendmerket Ganni som nå er aktuell med sin første solbrillekolleksjon for SS17, som ble vist allerede under Copenhagen Fashion Week i august.

“Solbriller er rett og slett det viktigste tilbehøret i min garderobe. Det er både fordi de setter prikken over i’en på enhver look, men mest fordi jeg faktisk trenger dem. Hele tiden. På grunn av en øyesykdom må jeg beskytte øynene mine fra direkte sollys, og jeg er derfor alltid på jakt etter de perfekte solbrillene”, sier Ditte Reffstrup, kreativ direktør i Ganni.

I første omgang består Gannis solbrillekolleksjon av seks ulike styles som skal passer til forskjellige ansiktsfasonger og stiler. Kolleksjonen komplementerer SS17-kleskolleksjonen, som er inspirert av friheten man får av en roadtrip gjennom California-ørkenen. Som resten av kolleksjonen designes også solbrillene i Gannis eget atelier i København.

Ganni Sunglasses Ganni SS17 Ganni SS17 Ganni SS17 Ganni SS17

Kaibosh

Kaibosh

KAIBOSH: Det norske brillemerket gjør stor suksess med sine briller og solbriller. Foto: Kaibosh.

Norske Kaibosh gjør stor suksess med sine briller og solbriller designet i Bergen og produsert i Hong Kong. Filosofien bak merket er at man både bør og skal kunne ha mer enn ett par briller og solbriller som man kan variere etter humør, outfits og anledninger – og det uten å blakke seg fullstendig.

Tidligere i år åpnet Kaibosh to nye butikker i hjertet av København, og er for tiden på alles lepper – fra moteredaktører til stylister, bloggere og influencere, for ikke å snakke om i sosiale medier.

Nylig intervjuet vi Michelle Rowley og Helge Flo, gründerne bak merket, om suksessen og om hvordan de nettopp vil kaiboshe mote. Du kan lese hele intervjuet her.

cph6 cph3 cph2 cph

TommyXGigi

TommyXGigi Shades

TOMMYXGIGI: Som en del av samarbeidet mellom Gigi Hadid og Tommy Hilfiger lanseres en limited edition-kolleksjon med solbriller. Foto: Leverandøren.

Det amerikanske motehuset Tommy Hilfiger lanserer denne sesongen en special edition-kolleksjon med solbriller, designet i samarbeid med supermodell og It-girl Gigi Hadid.

Solbrillene er en leken og oppdatert utgave av den ikoniske Aviator-modellen, og er laget i acetat og metall i to utgaver, mønstret brunt med brungrått glass og gullramme og mønstret brunt med rosa glass og kobberfarget ramme. Du kan se begge modellene under.

Samarbeidet er en miks av Hilfigers klassiske American cool og Gigi Hadids avslappede California-stil, og er en del av TommyXGigi-samarbeidet som inkluderer både klær, sko, accessories og parfyme. 

thgigi_p7znr5_ thgigi_p80u13

Acne

ACNE: Det svenske motehuset lanserte for første gang en egen solbrillekolleksjon i fjor.

ACNE: Det svenske motehuset lanserte for første gang en egen solbrillekolleksjon i fjor. Foto: Acne. 

Ingen tilbehørssak er komplett uten Acne. I fjor lanserte det svenske motehuset sin aller første solbrillekolleksjon, og i år fortsetter de suksessen.

Vår favoritt er de superkule tear drop-solbrillene som vi så på catwalken for AW16. De kommer i tillegg til den øvrige kolleksjonen som består av både nye modeller og klassikere med en ny vri. I ekte Acne-ånd og helt i tråd med tiden er flere av solbrillene unisex slik som store deler av motehusets kles- og tilbehørskolleksjoner.

Acne Acne

Ørgreen Optics

DANSK FAVORITT: Det danske high-end-merket Ørgreen har fått oppmerksomhet blant annet i Vogue Italia. Foto: Ørgreen Optics.

ØRGREEN OPTICS: Det danske high-end-merket har fått oppmerksomhet blant annet i italienske Vogue. Foto: Ørgreen. 

Det dansk high-end-merket Ørgreen Optics designer både briller og solbriller med farger i fokus. De har allerede over 400 ulike nyanser, farger og finisher i sortimentet, som utvikles drop for drop av deres egen in-house fargedesigner i Danmark.

AW16-SS17-kolleksjonen hyller nettopp fargene, deres innflytelse på oss og vår oppfatning av dem. Fargepaletten er i tråd med den sveitsiske arkitekten, designeren, urbanisten og forfatteren Le Corbusiers Colour Keyboard og fargekolleksjonen polychromie architecturale.

At Ørgreen er på vei opp og fram er det i alle fall ingen tvil om. Tidligere i høst brukte blant andre italienske Vogue solbrillen deres i en moteserie. Du kan se hele moteserien her.

Ørgreen Optics