Designsamarbeid er i vinden, og denne gangen er det kunstner Bjarne Melgaard og smykkedesigner Bjørg Nordli-Mathisen som er aktuelle med en samarbeidskolleksjon du neppe har sett maken til!

LES OGSÅ: Motekunstfestivalen Uncontaminated er tilbake

Bjørg åpnet nylig sin første concept store i Skandinavia. Og ikke lenge etter åpnet Bjarne Melgaard utstillingen Nye Verk på Fineart i Oslo. Nå teamer de to norske kunstnerne opp med smykkekolleksjonen Bjarne Melgaard + Bjørg – A casual pleasure of disappointment. Designsamarbeidet de i mellom har derimot vært i gang en stund, Bjørg tok nemlig kontakt med Melgaard i 2014, etter å ha sett et portrett av han med smykkene hennes.

Samarbeidet har tatt utgangspunkt i tegninger, skisser og tekst av Melgaard, og er en miniatyrskala av hans kunstverden. Kolleksjonen består av mer enn hundre unike smykker, der smykkene er eksklusive og one of a kind – med sølv og 18 karat solid gull, fullbesatt med diamanter, smaragder, rubiner og edelstener. Den mest eksklusive delen av kolleksjonen vil kun være i salg på Astrup Fearnley Shop helgen 25.-27. november, mens et lite utvalg smykker vil kunne fås kjøpt frem til 1. januar 2017.

Siden debuten i 2004 har Bjørg Nordli-Mathisen bak BJØRG Jewellery blitt en av Norges fremste smykkedesignere. Hun har gjort stor suksess både her hjemme og internasjonalt med kjendiser, it-girls og fashionistas som Madonna, Robyn, Lykke Li, Kelly Rowland, Jessie J, Röyksopp og Noomi Rapace på kundelisten. Dessuten har moteikon og trendsetter Rihanna dukket opp i Vogue Italia med ett av Bjørgs smykker på armen. Og som om ikke det skulle være nok får Bjørg oppmerksomhet i internasjonale cred-magasiner som Vogue, Dazed&Confused, Nylon og V-Magazine.

Du kan finne smykkene på Astrup Fearnley Shop eller på bjarnebjorg.com

melgaard_bjorg_stickers_vixen