Redaktørens favoritter er en ny spalte her på VIXEN.no der VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir deler sine favoritter hver uke.

Tidligere i år har VIXEN-redaktøren latt seg inspirere av den japanske kirsebærblomstringensavnet etter sommerensesongens trendfarge gultrock’n roll og nå sist skjønnhetsfavoritterDenne uken er det interiør som står i fokus.

– Jeg elsker høsten. Det er den kanskje aller fineste årstiden med frisk luft, fargerikt løv og mørke kvelder som krever en aldri så liten oppdatering av interiøret, om ikke for annet enn at det rett og slett er er så mange fine nyheter!

Frem i lyset

LYS I MØRKET: Vegglampen Gask fra Diesel og Foscarini er perfekt for å gi lys i mørje hjørner. Foto: Leverandøren.

LYS I MØRKET: Vegglampen Gask i metall og glass fra Diesel og Foscarini er perfekt for å gi lys i mørke hjørner. Kr 3240,-. Foto: Leverandøren.

– Å lyssette hjemmet riktig er en kunst – spesielt når det kommer til hjørner som gjerne trenger litt ekstra belysning. Art Deco-inspirerte Gask fra Diesel og Foscarini gir det perfekte myke og stemningsfulle lys, også i de aller mørkeste kroker.

Digg med dun

DYNETIPS: Dun eller fiber er en smakssak. Her er dundyne fra Høie. Foto: Leverandøren.

DYNETIPS: Dun eller fiber er en smakssak. Det viktigste er at dynen holder deg god og varm. Her er dundyne fra Høie. Foto: Leverandøren.

– Jeg fryser lett, og trenger en god og varm dyne allerede fra høsten av. En dundyne er riktignok en investering, men en god en. Ikke bare er den både myk, varm og god – den har også lang holdbarhet, opptil 20 år. Så da er det kanskje ikke så galt da.

Fjellstøtt

FALKETIND: Dobbyvevd pledd i 100 prosent ull fra Høie. Kr 575. Foto: Leverandøren.

FALKETIND: Dobbyvevd pledd i 100 prosent ull fra Høie. Kr 575. Foto: Leverandøren.

– Jeg får aldri nok av pledd. Det er nemlig lite som er så deilig som å pakke seg inn i et mykt og varmt pledd når høstmørket først faller på. En av mine favoritter denne sesongen er Høies Falketind – et dobbyvevd pledd i hundre prosent ull. Det passer like godt i stua som på soverommet.

Lyskultur

LYSER OPP: Holmegaards Design with Light-oljelanterne med karbonfibervegger for bruk utendørs. Veil. pris kr 1799. Foto: Leverandøren.

LYSER OPP: Holmegaards Design with Light-oljelanterne med karbonfibervegger for bruk utendørs. Veil. pris kr 1799. Foto: Leverandøren.

– Å bruke levende lys som stemningsskaper er ikke akkurat noe vi er fremmed for her hjemme. Ekstra hyggelig er det nå når det blir tidlig mørkt. Jeg har lenge vært fan av Holmegaard og Maria Berntsens lyslanterner, som denne sesongen kommer som oljelanterna i en ekstra robust utgave til utendørsbruk – på verandaen, terrassen eller i hagen.

Trådløs varme

OVN MED WIFI: Mills ovner kan styres med WiFi. Priser fra kr 1199. Foto: Leverandøren.

OVN MED WIFI: Mills ovner kan styres med WiFi. Priser fra kr 1199. Foto: Leverandøren.

– Det trengs mange ovner for å varme opp i min gamle sveitservilla, og jeg vil jo selvsagt at de skal stå i stil til resten av interiøret. Glasspanelovner er min absolutte favoritt – ikke bare gir de god varme, de er også både vakre og funksjonelle. Nå kan de også fjernstyres med app på telefonen!