Etter 52 år i Norge etablerer H&M en av sine største flaggskipsbutikker i Oslo, nærmere bestemt i krysset mellom Karl Johans gate og Kirkegata.

– I H&M skal vi overraske og inspirere kundene våre, og det gjør vi blant annet gjennom å by på helt unike handleopplevelser. Det er det denne nye butikken handler om, og vi er veldig stolte av å etablere en av verdens største flaggskipsbutikker her i Norge, sier Lucas Seifert, administrerende direktør i H&M Norge.

Den nye flaggskipsbutikken får adresse Karl Johans gate 14 i den gamle Wattgården fra 1858. Bygget har tidligere huset lampebutikk drevet av Elektrisitets-Aktieselskapet Watt, hovedpostkontor, landets første universitet og Storting. I bygget, som er på totalt åtte etasjer, vil flaggskipbutikken gå over fem etasjer og være på 4500-5000 kvadratmeter. Den vil romme alle H&Ms konsepter for dame, herre, ungdom og barn i tillegg til undertøy, accessories, kosmetikk og H&M Home. Det vil bli nærmere fem meter under taket på gateplan, og midt i bygget blir det en lysgård på 16 ganger 13 meter. I bygget etablerer H&M også showroom og kontorer.

– Interessen for H&M i Norge har vært, og er, enorm. Vi har vært på Karl Johans gate siden 1975, og når vi nå tar enda et skritt videre og åpner flaggskipsbutikk i en av Oslos flotteste historiske eiendommer, er det med tanke på kundene våre som inspirerer oss hver eneste dag og vår vedvarende tro på det norske markedet, sier Seifert.

Byggestart for prosjektet er januar 2018, og H&M tar sikte på å flytte inn før jul samme år.