Enda et år er over, og nyhetene står i kø – også på beautyfronten. Men hva med produktene som ble lansert i 2016? Vi bad fire beautyeksperter velge sine favoritter fra året som har gått. 

LES OGSÅ: Redaktørens favoritter: På badehylla

Silvany Bricen, skjønnhetsansvarlig Costume

Hva er dine hud- og kroppspleiefavoritter fra året som har gått? 

– Jeg er stor fan av masker, og fikk en ny stor favoritt med masken Cilantro & Orange extract Pollutant Defending Masque fra Kiehl’s. Ansiktsserumet, eller fuktighetsboosten Flash Hydro-Boost Instant Plumping Emulsion fra REN, er også en stor favoritt. Begge disse produktene fikk huden min til å “våkne”, dessuten er prisene gode.

– Parfymeriet Gimle på Frogner har tatt inn et nytt merke som heter Bio-Therapeutic, der du først legger et serum som skal jevne ut pigmentflekker, og arr. Deretter en gel som skal hjelpe hudens fuktighetsnivå, og tilslutt kremen som skal styrke huden. Tilsynelatende litt tungvint, men det jeg merket var at jeg ikke trengte bruke andre produkter, og huden min ble superfin. Nuori lanserte fuktighetsmaske Supreme Moisture mask som jeg elsker, ingredienslisten er det nesten inegnting å si på, rent og effektivt. På store flater bruker jeg mest rene oljer, for mye fyllstoffer og syntetisk parfyme prøver jeg å unngå, så den hudvennlige, og mijøvennlige dusjgelen med appelsinduft til C Heyerdahl er helt fantastisk.

Og hva med makeup-favoritter? 

– Her er listen lang. Liner; Min største favoritt blant makeup i år, er helt klart Lâncome Grandiose Liner – blandt de beste jeg noen gang har testet. Neglelakk; Det nye neglelakkmerket Smith & Cult, imponerte med lakker som faktisk satt fint én hel uke som de lovet. Glødekrem; Selv om full strobing er vanskelig, og jeg personlig er fan av naturlig hud uten for mye sminke synes jeg Mac sin Strobing Cream med farge er utrolig bra å bruke på enkelte partier, alt handler om den fine gløden. Bryn; Anastiasias brynprodukter er veldig gode, og Brow Definer er en klar favoritt. Jane Iredales brunspensler som har en enda tynnere kajal er også verdt å investere i, der resultatet blir troverdig. Concealer; Dior har kommet med fargekorrigerende concealere tilpasset den fargen du trenger å nøytralisere, litt mer avansert enn en hudfarget concealer, men utrolig god når du finner riktig farge. Foundation; Skammelig dyr, men gir virkelig drømmehuden. La Mer sin nye foundation Soft Fluid Long Wear Foundation, inneholder bittesmå partikler som gir en subtil glød, og den virkelig smelter inn på huden.

Hva er ditt beste budsjettkjøp? 

– H&M Øko deo – love it! Essie Gel Couture er også i en klasse for seg.

Og hva med luksusprodukt?

– Indre skjønnhet: The Super Elixir Nourishing Protein med vaniljesmak, nam sier jeg bare!

Hva er dine duftfavoritter fra året som har gått? 

– Prada sin siste duft La Femme Prada, og Tom Ford Black Orchid er begge tunge, sexy dufter som jeg falt for i 2016.

Og beautyproduktet du håpet lå under treet? 

– Siden jeg har stor tro på beautyfood, og elsker alt godt som er sunt, ville jeg blitt veldig glad om noe fra The Super Elixir lå under juletreet. Eller et badesalt fra Santa Maria Nouvella er også på ønskelisten. Fullt av magnesium som virkelig gjør underverker når kroppen er vinterkald og sliten. En gammel favoritt!

Silvany Bricen Costume Årets skjønnhetsfavoritter VIXEN.no

Skjønnhetsredaktørens favoritter: Cilantro & Orange extract masque fra Kiehl’s, Flash Hydro Boost fra REN, Supreme Moisture Mask fra Nouri, concealer fra Dior, neglelakk fra Smith & Cult, Grandiôse Liner fra Lancôme, økologisk deoderant fra H&M Conscious, The Super Elixir Nourishing Protein fra Welleco, Black Orchid fra Tom Ford og La Femme Prada. Foto: Einar Aslaksen og leverandørene

Anja Stang, redaktør for Green House by Anja Stang

Hva er dine hud- og kroppspleiefavoritter fra året som har gått? 

– Nattmasken Supreme Moisture Mask fra danske Nouri er en ny favoritt, produktene med verdens fineste pakninger selges hos Gimle Parfymeri. Ellers har jeg blitt avhengig av Facial Cleansing Oil fra norske Nykr, og Super Bioactive Eye Serum fra svenske Esthelle & Thild.

Og hva med makeupfavoritter? 

– Det økologiske merket 100% Pure lager leppeprodukter med rene fruktpigmenter. Jeg har alltid elsket kremrouge, og deres Sheer Lip & Cheek Tint-sticks kan brukes både på kinn og lepper og gir akkurat passe mye farge. Favoritten min Sugar Plum fås hos Karma.no.

Hva er ditt beste budsjettkjøp? 

– Den økologiske sertifiserte Nurturing Shampoo fra H&Ms Conscious-linje.

Og hva med luksusprodukt? 

– Jeg elsker Rose Diamond Face Cream fra The Organic Pharmacy.

Hva er dine duftfavoritter i året som har gått? 

– Floralust fra svenske Agonist Parfums og Messy Sexy Just Rolled Out of Bed fra A Lab on Fire. Det helt nye, norske duftmerket Son Venin, som selges hos Heaven Scent, er også veldig spennende.

Og beautyproduktet du håpet lå under treet? 

– Duften Florabellio fra Dyptique!

Anja Stang Green House årets skjønnhetsfavoritter VIXEN.no

Anjas skjønnhetstips: Shampoo fra H&Ms Conscious-linje, duften Florabellio fra Dyptique, duften Floralust fra Agonist Parfums, Supreme Moisture Mask fra Nuori, Lip&Cheek Tint og leppestift fra 100& Pure, Lifting Eye Serum fra Estelle&Thild og Rose Diamond fra The Organic Pharmacy . Foto: Julie Pike og leverandørene

Tone Skipá, skjønnhetsjournalist og redaktør i Beauty by Tone Skipá 

Hva er dine hud- og kroppspleiefavoritter fra året som har gått? 

– Jeg har fått øynene opp for det naturlige merket Organique. De har superbra ting for ansikt og kropp til en god pris. Eternal Gold, Gold Corondum Face Peeling gir en nydelig hun uten at du kjenner kornene. The Organic Pharmacy Sweet Vanilla Dry Oil lukter helt nydelig av vanilje uten å være kvalmende. Den trekker også godt inn i huden, og huden blir så utrolig myk av den! Duften er ikke spesielt sommerlig, så derfor kan du bruke den hele året.

 Og hva med skjønnhetsfavoritter?

– Vanskelig å plukke ut en vinner, men Grandiôse Liner fra Lancôme er utrolig innovativ! Den kan bøyes og knekkes i den vinkelen du vil slik at selv jeg klarer å legge liner. Den sitter superbra og gir veldig bra resultat – liner for dummies! Björn Axén Color Treat Blond Caramel er helt super å bruke mellom frisørbesøkene, selv om den er beregnet på blondiner funker den fint om du har lyse striper i håret.

Hva er ditt beste budsjettkjøp? 

– Dr. Greve, rik og pleiende Body Lotion er veldig drøy, kommer på hendig pumpeflaske, gir god fukt til huden og føles frisk selv om den er duftfri. Passer hele familien!

Og hva med luksusprodukt? 

– Sisleÿa L’Intégral Anti Age er rett og slett en helt nydelig krem som smelter inn i huden. Du merker at den gjør noe for huden din i tillegg til å lukte helt nydelig. Luksusfølelse på sitt beste.

Hva er dine duftfavoritter i året som har gått? 

– La Maison Lancôme Grand Cru er imponerende å se på med sine helt unike kunstverk av noen flakonger. Duftene er veldig ulike, og min favoritt er nok Jasmins Marzipane. Duftene er en hyllest til Lancômes grunnlegger, parfymør Armand Petitjean.

Og beautyproduktet du håpet lå under treet? 

– African Leather fra Memo er en utrolig deilig og varm duft som passer både kvinner og menn. De varme krydderne blandet med blomster, sitrus og lær er supersexy!

Tone Skipa skjønnhetsfavoritter VIXEN.no

Tones favoritter: Duften African Leather fra Memo, La Maison Lancôme i Jasmin Marzipane, Lancôme Grandiôse Liner, Björn Axén Color Treat og Sisleÿa L’Intégral Anti Age. Foto: Astrid Waller og leverandørene

Ida Elise Eide Einarsdóttir, VIXEN-redaktør

Hva er dine hud- og kroppspleiefavoritter fra året som har gått? 

– Gimle Parfymeri på Frogner fører det danske hudpleiemerket Nuori som utvikler sine produkter med utgangspunkt i freshness. Deres nyeste tilskudd er ansiktsmasken Supreme Moisture Mask som er akkurat det dehydrert og stresset vinterhud trenger. Den kan brukes enten som en 15-minutters maske for en umiddelbar fuktighetsboost eller over natten som en treatment. En annen av mine favoritter er den nye Mia FIT-rensebørsten fra Clarisonic – den er en mer kompakt utgave av klassikeren som er perfekt i treningsbagen eller i reisevesken, for ikke å snakke om Pore Tightening Mask fra Elixir – en grønn leiremaske som virker rensende, oppstrammende og trenger dypt ned i huden.

Redaktørens hudpleiefavoritter: Nuori Supreme Moisture Mask fra Gimle Parfymeri, Clarisonic Mia FIT (kommer i tre farger) og Elixir Pore Tightening Mask. Foto: Privat og leverandørene

Redaktørens hudpleiefavoritter: Nuori Supreme Moisture Mask fra Gimle Parfymeri, Clarisonic Mia FIT (kommer i tre farger) og Elixir Pore Tightening Mask. Foto: Privat og leverandørene

Og hva med skjønnhetsfavoritter?

– Jeg er alltid på jakt etter den perfekte sorte maskaraen som gir både lengde, volum og definisjon – uten å klumpe. I åresvis har jeg derfor sverget til Helena Rubinstein og hennes Lash Queen. Dette året har ikke vært noe unntak, og en av mine favoritter er Wonder Blacks som pleier øyenvippene samtidig som den gjør alt det overnevnte. Og det beste av alt – den er sort som blekk. En annen av mine beautyfavoritter i 2016 har vært Tom Fords Fiber Brow Gel som både farger, temmer og setter brynene. Den kommer i fire ulike nyanser fra blond til espresso så det er enkelt å finne en som passer dine naturlige farger. Jeg er også imponert over Yves Saint Laurent Beautés Le Cushion Encre De Peau som er husets første cushion-produkt. Den er enkel å bruke og gir et jevnt resultat. Og vi kan ikke oppsummere året som har gått uten å ta med Estée Lauder og Victoria Beckhams makeupkolleksjon – en av årets aller mest spennende lanseringer fra en av motebransjens aller mektigste kvinner.

Ida Einarsdottir Makeup favoritter

Makeup-favoritter: Helena Rubinstein Lash Queen Wonder Blacks, Tom Ford Fiber Brow Gel, Yves Saint Laurent Beauté Le Cushion Encre De Peau. Foto: Leverandørene

Hva er ditt beste budsjettkjøp? 

– Såkalte apotekmerker er gjerne rimelige, men kan være lett å glemme i jungelen av hudpleieprodukter. Ett av mine favoritt apotekmerker er Cosmica. Jeg har sensitiv hud, og sverger til hudpleie som er spesielt utviklet for å beskytte og pleie følsom hud slik som for eksempel Cosmicas Special Care. Serien omfatter produkter til hele kroppen, både ansikt, kropp, hender og føtter.

Og hva med luksusprodukt? 

– Jeg har vært så heldig å få teste Armani Parfums Pivoine Suzhou Soie De Nacre – en limited edition av den opprinnelige duften med flak av perlemor. Inspirasjonen kommer fra en legendarisk hage i den gamle kinesiske byen Suzhou der den mest grasiøse av alle blomster hersker, nemlig peonen som et symbol på både lykke og kvinnelighet. Duften har noter av mandarin, rosépepper, bringebær, peon, kanelrose, amber, musk og patchouli, og kommer i en vakker porselenfarget flakong med kork i blek perlemorrosa.

Hva er dine duftfavoritter i året som har gått? 

– I tillegg til Armanis Pivoine Suzhou Soie De Nacre må jeg si de nye Grand Cru-duftene fra Maison Lancôme skapt av seks av verdens mest innflytelsesrike parfymører som hver har gitt sin personlige fortolkning av duft. Min favoritt er Christophe Raynauds L’Autre Ôud komponert av 17 håndplukkede råvarer blant dem Damascena-rose, safran, harpiks, røkelse og myrra. Jeg elsker også duftlys. I tillegg til de klassiske julelysene fra Diptiqye som er et absolutt must have hver jul, liker jeg Armani Privés nye duftlyskolleksjon Lumières Dansantes der tre av de mest ikoniske duftene har blitt overført til duftlys. Min favoritt er Bois D’Encens med en duft av krydder, ingefær, peruansk pepper og somalisk røkelse inspirert av alle timene Mr.Armani tilbrakte sammen med sin mormor i italienske kirker.

Og beautyproduktet du håpet lå under treet? 

– Jeg er allerede stor fan av hårproduktene fra Shu Uemura, og nå mer enn noensinne etter at de lanserte sitt samarbeid med den japanske kunstneren Takashi Murakami. Julekolleksjonen består av tre av Shu Uemuras mest ikoniske produkter med Murakamis ikoiske blomstermotiver – supersøte i dusjen og perfekte under treet!

Ida Einarsdottir Skjønnhetsfavoritter

Duft- og hårfavoritter: Shu Uemura Wonder worker, Essence absolue nourishing protective, Cleansing oil gentle radiance cleanser, Maison Lancôme L’Autre Ôud (fåes kun hos Steen&Strøm & Glasmagasinet), Armani Privé Lumières Dansantes-duftlys og limited edition Armani Pivoine Suzhou Soie De Nacre. Foto: Leverandørene