Under sesongens Oslo Runway avslutter Holzweiler sin Artist Space-triologi. VIXEN tok en prat med Maria Skappel Holzweiler om visningen, avslutningen og nye prosjekter. 

Holzweiler lanserte sin første kolleksjon i 2014, og har siden starten latt seg inspirere av det uperfekte og de ulike stedene hvor kunst blir til samt lett etter unike steder hvor de både kan vise frem sine nyeste kolleksjoner som også gir grobunn for kreativitet og inspirasjon til fremtidige kolleksjoner. Resultatet er Artist Space – en triologi av steder som har nettopp dette formålet, nemlig å forene mote og kunst.

Første del av triologien ble vist i Malersalen i Operaen under Oslo Runway for et år siden, andre del i Munchs Atelier på Skøyen i fjor høst og nå avsluttes det hele på Museet for Samtidskunst i februar.

Nå har vi tidligere vist på to steder der kunst blir til, og denne gangen viser vi på et sted der kunstnerne avslutter sine verker ved å vise det for folk – Maria Skappel Holzweiler

– I Holzweiler har vi ofte hatt samarbeid med kunstnere som har satt sit preg på kolleksjonene. For å gjøre dette fullendt bestemte vi oss for å velge en artist space for å skyte kampanjen vår og holde visningene. I forrige runde ble vi også inspirert av location som vi brakte videre i sesongens kolleksjoner. På den måten har det blitt en fin, rød tråd mellom sesongene, sa til VIXEN i forkant av forrige visning i fjor høst.

Hvordan føles det å skulle avslutte triologien?

– Nå har vi jobbet med denne triologien over tre sesonger, så det føles helt ok å skulle bevege oss videre til noe nytt.

Hvorfor falt valget – og avslutningen – nettopp på Museet for Samtidskunst?

– Det var egentlig helt tilfeldig. Hele designteamet var på museet på jakt etter inspirasjon til neste sesong, og falt pladask for det enorme rommet med søyler og glasstak. Selv om jeg har vært her mange ganger tidligere, har jeg aldri tenkt på det som en mulighet å kunne bruke de fantastiske lokalene til visning, og ble overveldet over hvor samarbeidsvillige de som jobber på museet er. Nå har vi tidligere vist på to steder der kunst blir til, og denne gangen viser vi på et sted der kunstnerne avslutter sine verker ved å vise det for folk, så vi synes dette er en perfekt location for avslutningen av triologien.

Vil vi kunne få se flere slike prosjekter fra dere fremover?

– Absolutt! Vi er allerede i gang med å jobbe med tema for neste visning, så det blir mye spennende fremover!

Kan du si noe om visningen i februar?

– Nei, dessverre så kan jeg ikke avsløre noe enda.

Dere viser igjen under Oslo Runway – hvorfor er det viktig for dere?

– Oslo Runway har hjulpet oss med å kaste oss ut i det å holde visninger mye tidligere enn vi hadde gjort uten de, noe som igjen har vært utrolig viktig for vår brand building. Det er fantastisk å ha en felles arrangør i ryggen som samler norske merker og har bidratt til å skape en ny profesjonell moteuke.