Søndag åpnet Fashion Week Stockholm AW17, før den danske moteuka tar over senere denne uka og deretter vår egen Oslo Runway neste uke.

Mens Hope, under ledelse av sjefsdesigner Frida Bard, Hunkydory og Velour gjør comeback og J.Lindeberg presenterer sin første kolleksjon siden tilbakekomsten, er herrevaremerket og artistkollektivet LazoSchmidl, Naim Josefi og Emilie Janrell, kjent for blant annet Tove Los mye omtalte livmorkjole, blant nykommerne under den svenske moteuka.

– Vi strever hele tiden for å utvikle Fashion Week i Stockholm og for å hver sesong kunne presentere nye visjoner, trender og kreasjoner takket være medvirkende varemerker og helt enkelt befeste mote som den viktigste kreative næringen i Sverige. Denne sesongen er vi veldig glade for flere nyheter, Beckmans og Swedish Fashion Talents som medvirker og også et sterkt engasjement fra internasjonal presse, sier Emma Ohlson, generalsekretær i Swedish Fashion Brands (ASFB) som er medarrangør av Fashion Week. 

Denne sesongen er det Berns og Kulturhuset Stadsteatern som er offisielle visingsarenaer under Fashion Week Stockholm.

Blant merkene som viser sine kolleksjoner på det offisielle programmet er ATP Atelier, Beckmans, Busnes, Daisy Grave, Emilie Janrell, Hope, House of Dagmar, Hunkydory, Ida Klamborn, Ida Sjöstedt, J.Lindeberg, L’Homme Rouge, LazoSchmidl, Marville, Naim Josefi, Rodebjer, Stylein, Swedish Fashion Talents, Valerie, Velour og Whyred.

I tillegg til visningene er det flere arrangementer i regi av Fashion Week som omhandler både mote, musikk, konsumering og fremtid blant annet gjennom Fashion Talks, Bon Futur Talk og Creative Mornings.

Du kan se hele programmet for Fashion Week Stockholm her.