Kjendisbarna inntar moteverden. Nå har turen kommet til rockedatter Frances Bean Cobain som gjør sin modelldebut for Marc Jacobs. 

Det var designeren selv som først slapp nyheten på sin private Instagram-profil. De første bildene viser Kurt Cobain og Courtney Loves datter Frances i en hvit blondekjole med paljetter. Rockedatteren skal selv ha fått gjøre stylingen, og brukte blant annet sin egen leppestift og lot være å style håret.

– Jeg representerer ikke verdens vakreste toppmodeller. Heller hva en vanlig, alminnelig, gjennomsnittlig jente ville sett ut med disse klærne på. Jeg tror det er derfor Marc valgte meg, sier Frances til Vogue.com.

Til tross for at hun har stilt opp for blant andre tidligere (Y)SL-sjef Hedi Slimane og hans Rock Diary-prosjekt og nå Marc Jacobs SS17-kampanje, er Cobain fast bestemt på at modellverden ikke er noe for henne.

– Jeg tror ikke jeg vil være modell for noen andre på en veldig lang stund Dette er 100 prosent utenfor min komfortsone (…) Gudskjelov har jeg andre talenter enn å posere foran et kamera og se søt ut. 

Marc Jacobs selv skriver følgende på Instagram om valget av Frances:

“Jeg har alltid villet jobbe med Frances. Hennes skjønnhet, unikhet og styrke er noe som jeg alltid har sett opp til og respektert”

Cobain er langt fra det eneste kjendisbarnet som gjør det stort i motebransjen om dagen. Datteren til Johnny Depp og Vanessa Paradise,Lilly-Rose Depp, har gått på catwalken for blant andre Chanel og er også et av det franske motehusets ansikt utad, Will Smith og Jada Pinkett Smiths datter Willow har signert med samme modellbyrå som Kendall Jenner og datteren til Bruce Springsteen, Jessica, har blitt ambassadør for Polo Ralph Lauren.  Også datteren til tidligere supermodell Cindy Crawford, Kaia Gerber, har fulgt i sin mors fotspor, og nylig debuterte sønnen til Oasis-vokalisten Liam Gallagher, Lennon, som modell.