Moteukene er i gang, og tirsdag er det klart for Copenhagen Fashion Week før vår egen Oslo Runway neste uke. Her er det vi gleder oss mest til under den danske moteuka. 

Åpningsshowet

Det danske motemerket Won Hundred har fått æren av å åpne sesongens utgave av CPHFW i Rådhuset. Vi gleder oss til Scandi-fashion på sitt beste, signert kreativ direktør Nikolaj Nielsen, som lar seg inspirere av alt fra sin danske arv til kunst, musikk og film.

Visningene

Selvsagt. Vi har noen forhåndsfavoritter, selv om programmet er knallsterkt. Sist var både Baum und Pferdgarten, Henrik Vibskov, Freya Dalsjø og Asger Juel Larsen på topplista. Denne gangen holder vi en knapp på stjerneskuddet Mark Kenly Domino Tan, som har høstet oppmerksomhet blant annet fra Envelope-sjef Celine Aaagaard, streetstyle-favoritt Muf10, Astrid Andersen og Munthe som de siste dagene har gått hardt ut med sin Ok, so i lied-kampanje med influencers som blant andre Janka Polliani, Annabel Rosendahl og danske Marie Jedig i spissen.

Messene

Messene under den danske moteuka er minst like viktig som visningene. Det er faktisk hele fire av dem, CIFF, CIFF Kids, CIFF Raven og Revolver. Mens Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) er en av de viktigste og mest toneangivende messene i Europa, som har vokst til å inkludere også CIFF Raven, Raven Projects, CIFF Kids, CIFF Showrooms og CIFF Shoes, er Revolver en mer uavhengig messe fra ildsjelene bak blant annet CPH Vision og Gallery. Begge er så klart verdt et besøk. Sjekk programmet for CIFF her og Revolver her.

Gatemoten

Den kommer vi ikke utenom – heldigvis! Både front row og mellom shows – syklende, helst. Sist imponerte både Marianne Theodorsen, Hege Aurelie Badendyck og selvsagt Celine Aagaard, men også en rekke danske og internasjonale fashionistaer fanget av streetstyle-fotografer og på sosiale medier.

Motebransjens etiske charter

The Danish Fashion Ethical Charter ble grunnlagt i 2007, og har som mål å sikre  danske modellers trivsel og å bidra til relevant og riktig informasjon rundt spiseforstyrrelser og kropps- og skjønnhetsidealer i motebransjen samt å skape bevissthet rundt dette og påvirke holdningene i både motebransjen, mediene og samfunnet generelt. Det er et velkomment bidrag i en verden der det stadig stilles spørsmål ved nettopp det rådende skjønnhetsidealet i motebransjen. Alle merkene under sesongen CPHFW har signert denne avtalen, som også andre land bør la seg inspirere av!