Det er knapt februar, og allerede gleder vi oss til festivalsommeren! Nå slipper Roskilde 29 nye navn på programmet.

24.juni til 1.juli er det klar for årets Roskilde Festival i Danmark. Allerede er rundt 70 av de 175 artistene på programmet klare. Fra før er blant andre The Weeknd, Foo fighters, Arcade Fire, Solange, Justice og Jenny Hval bekreftet, og nå er altså 29 nye arister klare for festivalen.

Blant dem er hiphop-legendene i A Tribe Called Quest – udiskutabelt en av de aller mest respekterte og innflytelsesrike hiphop-gruppene siden 1990-tallet. Etter en pause på 18 år slapp de før jul i fjor sitt siste album We Got It From Here…Thank Your 4 Your Service. Konserten på Roskilde er en del av deres avskjedsturné, og den eneste konserten de gjør i Skandinavia.

– A Tribe Called Quest er en av de beste hiphop-gruppene gjennom tidene. De kom med et fantastisk comebackalbum i fjor og jeg tror de kommer til å levere en fantastisk avskjedskonsert på en av verdens mest ikoniske scener, sier programsjef Anders Wahrén.

Også popsensasjonen Lorde er blant navnene som slippes i dag. Hun fikk sitt gjennombrudd med debutsingelen Royals, og har blant annet blitt sammenliknet med en ung Kate Bush – ikke uten grunn. 

– Lorde har spilt få konserter i Europa og vi klarer knapt å vente til hun skal spille på Roskilde Fetival, sier Wahrén.

Andre navn som er klare for Roskilde 2017 er blant andre Bryson Tiller, norske Snow Boyz, Rag’n’Bone Man, for ikke å nevne kongen av Atlanta-hiphop, Gucci Mane som har høstet ros for sitt nyeste album Everybody’s Looking.