Tirsdag kveld ble den prestisjetunge Designers’ Nest Award 2017 delt ut på Hotel D’angleterre i København i forbindelse med den danske moteuka. Det ble den finske designeren Reea Marie Peltola fra Aalto University of Art & Design i Finland som stakk av med seieren.

Juryen, som denne gangen bestod av Marisole Pastori fra Eyes on Talents, Hitoshi Tajima fra UEDA College of Fashion, Sara Maino fra Vogue IT & Vogue Talent, Riccardo Balb fra European Institute of Design, Italia og Dr. Ane Lynge Jorlén, Motestipendiat og juryleder, hadde følgende å si om vinneren:

– Arbeidet kjennetegnes av en sensitivitet overfor materialene. Formene er blusset og gjør at du får lyst til å ha på deg klærne. Kolleksjonen re-tolker feminin silhuett med fokus på følsomhet.

I tillegg til heder og ære, belønnes vinneren med 50.000 danske kroner.

Det er tolvte året at unge og spesielt lovende designstudenter blir belønnet med en utmerkelse fra den etablerte mote- og designverden. Designers’ Nest Award har som mål å fremme up-and-coming skandinaviske designere til globale kjøpere, designere, media og trendsettere, og kan blant annet skilte med at Lady Gaga har hatt på seg tre antrekk designet av tidligere vinnere.

Også andre- og tredjeplass ble utdelt under tirsdagens visning og prisutdeling. De gikk til henholdsvis finske Anna Sarasoja, også fra Aalto University of Art & Design, og svenske Sissel Kärneskog fra Beckmans Designhögskola, mens finske Riikka Buri fikk Eyes On Talents Special Mention Award.

VINNER: Finske Reea Marie Peltola fra Aalto University of Art & Design i Finland stakk av med Designers’ Nest Award under den danske moteuka tirsdag.