Tirsdag åpner dørene til den fjerde utgaven av Oslo Runway. Vi tok en prat med prosjektleder Ditte Kristensen dagen før dagen. 

I morgen er den store dagen! Hvordan er nervene – eller gjør dere dette nærmest i blinde nå?

– Vi er så priviligerte at vi har utrolig mange flinke folk involvert i Oslo Runway som har vært med siden starten. Det er absolutt mange ting vi løser raskere nå enn første gang, samtidig utfordrer vi alltid det vi fikk til sist, så det er helt klart noen ting denne sesongen som gjør meg nervøs. Men stresset? Det ordet liker jeg ikke å bruke, så nei – det er jeg ikke.

Vi var nesten redd for at det ikke ble noe Oslo Runway! Hvilke støttespillere er med på laget denne gangen?

– De samarbeidspartnerne vi har hatt med fra starten av er vi så heldige å fortsatt ha med på laget. I tillegg har Steen & Strøm Department Store og Aker Brygge valgt å støtte oss offisielt denne sesongen. Det er dermed ikke sagt at dette er et prosjekt som går i pluss – det var heller aldri meningen at dette skulle være et arrangement som skulle gjøre arrangørene rike. Det var på bakgrunn av troen på norsk design og ønsket om å skape en arena som kunne samle og bygge den norske motebransjen.

Hva med neste runde? Hva må til for at Oslo Runway skal kunne videreføres?

– Mer muskler! Vi har ryggraden, vi har folkene, vi har designerne, vi har mennesker som brenner for norsk design – vi trenger bare mer økonomi så folk som jobber så hardt med dette kan få fokusere på sine områder og ikke bli pushet til å gjøre ting som egentlig ikke er innenfor deres kompetanseområde.

Hvorfor er det viktig at Oslo Runway videreføres?

– Vi mener at den norske motebransjen trenger et holdepunkt for å bygge seg sterkere og større i Norge, men også internajsonalt. Ved å ha en arena som Oslo Runway som kan samle folk på kryss og tvers i bransjen, skape ideer og der man kan hjelpe hverandre til å nå sine mål går dette raskere og den norske motebransjen kan vokse til å bli en sterk næring.

Fortell kort om sesongens program? 

– Kort og kort, det er ikke så lett! Akkurat nå tenker vi jo på de små detaljene som gjør alt så perfekt som mulig. Det jeg kan si er at man kan forvente merker som virkelig stepper up gamet. Jeg er så imponert over det de har kommet frem til. Miksen er også helt fantastisk, og det finnes noe for alle. Jeg gleder meg til å bli inspirert!

Til sist, som vi alltid spør; hvilken overskrift drømmer du om å våkne opp til når det hele er over?

– Tidligere hadde vi stort fokus på utenlandsk presse fordi det var noe vi ble fortalt at vi ikke kom til å klare, så drømte vi om å få på plass flere locations – det har endret seg dramatisk denne sesongen med både Munchmuseet og Museet for samtidskunst. Nå drømmer jeg om å våkne opp til flotte artikler som er profesjonelle anmeldelser av designernes kolleksjoner, at de ser på dem med åpne øyne og ikke bare nevner noe negativt fordi alt ikke bare kan være positivt. Også drømmer jeg selvsagt om at folk forstår at en slik arena i Norge er positivt for den norske motebransjen – ikke for show, men rett og slett for business.

BONUS! Sjekk Oslo Runways videointervju med Ditte her:

OSLRW from OSLO RUNWAY on Vimeo.