Som vinner av fjorårets Bik Bok Runway Award, er det Anne Karine Thorbjørnsen som står for åpningsshowet når Oslo Runway går av stabelen for fjerde gang tirsdag.

Det var første gang i fjor at Oslo Runway og Bik Bok gikk sammen om å arrangere moteprisen som en støtteerklæring til unge designtalenter.

– Vi ønsker å skape en arena for unge, lovende norske designere, hvor de kan vise frem sitt talent og sine kolleksjoner for hergjennom å få enda mer oppmerskomhet, sa Renè Høgsted, markeds- og innkjøpsdirektør hos Bik Bok til VIXEN.

De nominerte til Bik Bok Runway Award var Beate Godager, Bror August, Camilla Reinfjell, Edda Gimnes og Anne Karine Thorbjørnsen. Sistnevnte stakk av med seieren og en premie på 100.000 kroner til produksjon av ny kolleksjon, samt en visning under årets Oslo Runway.

“Anne Karine Thorbjørnsen viser et særegent formspråk, sofistikerte konsepter og mote plassert i en større internasjonal kontekst”, var deler av juryens begrunnelse.

Den lovende designeren har en master fra Central Saint Martins og har vist flere av kolleksjonene sine på London Fashion Week både on og off schedule. Til VIXEN sa hun følgende etter seieren i fjor:

– Opp frem til den forrige kolleksjonen var det viktigste for meg å bli kjent med mitt uttrykk som designer, så da var det ikke så viktig for meg å tenke produkter, men heller det estetiske uttrykket. Nå føler jeg virkelig at jeg kjenner det, så det er mye mer spennende å formidle det over i faktiske produkter. Jeg er ikke i denne bransjen for å selge masse klær, selvfølgelig vil jeg selge fordi det betyr at folk liker det jeg gjør, men min identitet må ligge i det – ellers er det ikke noe poeng.