Innkjøpere, presse og influencers var tirsdag formiddag samlet på Munchmuseet da fjerde sesong av Oslo Runway åpnet. Selv om første designer ut var fjorårets Bik Bok Runway Award-vinner Anne Karine Thorbjørnsen, var det kulturminister Linda Hofstad Helleland som kunne erklære den norske moteuka for åpnet. 

– For en kulturminister så er det utrolig hyggelig å få lov til å foreta en sånn åpning. Ikke minst fordi vi i Norge har en motebransje og norsk klesdesign som er stikk av stil, kvalitet, selvtillit og innovasjon. Dere går i front, dere er modige og dere tør å satse.

Videre presiserte Helleland at moteindustrien nærmest er en helkommersiell næring:

– Dere har et veldig høyt press på å tjene penger tilbake til ny produksjon. Dere er med å skape arbeidsplasser og en viktig del av den kreative næringen her i Norge. Derfor er det godt for meg å se at norsk klesdesign preges av stor bredde og god vekst. Her er det både godt etablerte aktører, flere travere som vi begynner å kjenne godt til, men ikke minst så er Oslo Runway en fantastisk mulighet til å se alle de spennende talentene som er på vei. At det gryr og vokser i norsk klesdesign er et tydelig og gledelig sunnhetstegn.