De gode nyhetene har stått i kø for Tom Wood. I fjor åpnet de sin første konseptbutikk i Oslo, og nå Oslo Runway-debuterer de under den nye, norske moteuka. VIXEN tok en prat med grunnlegger og designer Mona Jensen. 

LES OGSÅ: Tom Wood åpner sin første konseptbutikk i Oslo

Dere Oslo Runway-debuterer denne sesongen – hvorfor akkurat nå og hvorfor akkurat Oslo Runway?

– Vi føler for første gang at vi har en sterk nok kolleksjon til å vise den på Oslo Runway. Oslo som arena for vår første visning føles helt riktig. Det er bra at vi som mote-nasjon får muligheten til å stå samlet på denne måten, der alle brands viser sine særegenheter innenfor en felles ramme. Oslo Runway har vært utrolig flinke til å få til mye på få sesonger, og det er gøy å være med selv for første gang.

Dere har allerede gitt noen sneak peeks fra kolleksjonen, samt røpet detaljer om et spennende samarbeid – fortell?

– Vi har blant annet jobbet sammen med Sam Frenzel på deler av kolleksjonen. Han er sjefsdesigner hos Giambattista Valli, har jobbet hos både Chloé og Dior og designet den siste runwayen for Alexander Wang. Sam har lært oss helt nye ting, basert på sin internasjonale erfaring. Vi har også jobbet sammen med den norske kunstneren Chris Reddy som har gjort det mulig å ta frem fantastisk kule og unike plagg med hans streker. I tillegg har vår egen Morten Isachsen stått frem som den denim-nerden han er etter over åtte år i Levi Strauss. Han har utviklet en utrolig kul denim-kolleksjon som har truffet både meg og kundene våre hardt. Det føles som at helheten i kolleksjonen vi skal vise endelig er det jeg vil anse som vårt DNA innenfor klær.

Flere vi har snakket med trekker frem nettopp Tom Wood som en av visningene de gleder seg aller mest til – hva betyr det for dere å ha mote-Norge i ryggen?

– Det betyr utrolig mye og det gleder meg å høre at mange gleder seg til å se Tom Wood-visningen. Det er så klart spennende og jeg er litt nervøs. Det er mange faktorer som skal klaffe samtidig, men vi er et bra team som jobber sammen med visningen. Det gjør meg trygg på at vi skal få til noe bra.