På Oslo Runways andre og siste dag viste Christina Ledang sin showcase off location på Grünerløkka for innkjøpere, presse og influencers – sistnevnte som allerede hadde blitt spottet iført nøkkelplagg fra kolleksjonen under den nye, norske moteukas første dag.

En av dine tidligere kolleksjoner var inspirert av en eksotisk reise til Italia. Ligger det en reise bak AW17-kolleksjonen også?

– Nja, jeg vet ikke, jeg prøver å mikse Paris med street og ghetto. Så det er litt sånn, hvordan mikse high fashion og bold pieces med noe som er mye mer nedpå.

Du viser kolleksjonen som en showcase, fremfor en tradisjonell motevisning. Hva er grunnen til det?

– Det er for å gjøre noe annet. Nå er det faktisk 5års-jubileum siden den første visningen. Da gjorde jeg alt selv, og det funka veldig bra den gangen, men i år føltes det bare riktig ikke å tenke på noe annet enn akkurat hva jeg hadde lyst til å gjøre.

Du fortsetter å vise under Oslo Runway. Hva betyr den norske moteuka for deg og hva slags forhold har du til den?

– Jeg syns Oslo Runway har klart så mye på så kort tid, så det er viktig for meg å støtte opp om det. Og så føler jeg at de klarer å samle bransjen, både internasjonalt og nasjonalt, og derfor så må jeg nesten være en del av det.

Hva er nøkkelplaggene i kolleksjonen?

– Oj, det er flere ting! Det er Paris-piecene, de rosa fake fursene, og så er boblekåpa kjempeviktig for meg. Jeg hadde en idé om å lage den så lenge, men så hadde vi problemer med å finne rosa teknisk stoff, og da vi fikk det til var det helt fantastisk. Rosa er hovedfargen i kolleksjonen, og det aller viktigste.

Du har fått skryt fra både bloggere, stylister og motepresse. Hva betyr støtten for deg?

– Helt enormt mye. Jeg har så mye hjelp! Jeg vet ikke hvorfor folk vil hjelpe meg, men det er veldig, veldig bra. Kanskje er det karma. Jeg har jo jobbet i bransjen lenge, blant annet som stylist for andre merker, og folk syns vel at jeg gjør noe som er kult som de også vil være med på.

@darjabar in my #parisjacket for #aw17 during #OSR – in between shows! RG! 💗

A photo posted by Christina Ledang (@christinaledang) on