Sesongens Oslo Runway er over for denne gang etter to dager med visninger. VIXEN ba fem moteprofiler komme med både ris og ros. 

Janka Polliani, moteblogger

Hva synes du om sesongens Oslo Runway?

– Jeg synes det har vært en spennende moteuke. Jeg synes flere av de norske designerne, blant annet Veronica B. Vallenes, har vist en litt ny side av seg selv. Tidligere har hun vist mye med litt samme uttrykk, men denne gangen var det med en fransk tvist. Også elsket jeg Maja Vik, og ikke minst stikket til USA. Admir Batlak overrasker til stadighet, og er en storfavoritt på catwalken. Åpningsshowet med nykommer Anne Karine Thorbjørnsen var veldig kult. Jeg fikk litt Vetements-feeling av hele visningen, men savnet de store strass-øredobbene som på mange måter har vært hennes signatur.

Er det noe som kan gjøres enda bedre?

– Jeg synes faktisk det er vanskelig å skulle kritisere, rett og slett fordi det er Oslo Runway, og fordi det er så utrolig viktig at det får fortsette. Derfor forsøker jeg heller å finne noe som var skikkelig bra.

Caroline Skjelbred, stylist og mote- og skjønnhetsansvarlig i ELLE

Hva synes du om sesongens Oslo Runway?

– Jeg synes Holzweiler var veldig bra, og jeg elsket Anne Karine Thorbjørnsens kolleksjon! Det har vært høyt nivå på alle showene, og hele opplegget er superproft. Det som også er veldig deilig er at alt er on time. Det er både effektivt og gjør at det ikke føles som et event lenger, men mer en industri over det hele. Jeg liker dessuten at designerne gjør seg veldig flid og at de har en sterk tanke bak kolleksjonen, i tillegg til ting som bra casting av modeller og styling. Når det gjelder pressen så merker jeg meg at det er invitert mye internasjonal presse i tillegg til influencers. Det gir en følelse at arrangørene forsøker å bygge opp under en sterk, norsk moteindustri, noe som må være hele meningen med å ha en moteuke. Slik at norsk design kommer ut i verden, og ikke bare at det er show og masse kjendiser som skal drikke gratis Champagne på første rad. Jeg får en helt annen vibe enn jeg gjorde tidligere. Det er også fint at det er såpass tight med locations. I forhold til de andre skandinaviske moteukene som Stockholm og København, synes jeg faktisk at Oslo Runway nå er bedre enn Fashion Week Stockholm. Det er proft med mange inspirerende kolleksjoner.

Maja Hattvang, moteblogger og skribent

Hva synes du om sesongens Oslo Runway?

– Jeg synes at det er en litt mer avslappet stemning i år. Det virker som at arrangementet har satt seg litt, folk slapper litt mer av. Og man fokuserer på innholdet og ikke alt rundt. Hittil har nok Anne Karine Thorbjørnsen vært best synes jeg. Batlak var også veldig fint, men Anne Karine var nok mer wearable for min del.

Hva kan gjøres enda bedre til neste gang?

– Jeg tror ikke jeg er riktig person til å uttale meg om hva som kan forbedres.  Det finnes sikkert smartere, mer digitale måter å gjøre dette på, men som det ser ut nå så synes jeg det er veldig bra gjennomført og profesjonellt.

Storm Pedersen, stylist og moteblogger

Hva synes du om sesongens Oslo Runway?

– Jeg synes det er ekstremt bra utført. I forhold til andre visninger jeg har vært på rundt om i verden er det sjeldent å komme på en visning der ting er så on time. Jeg jobbet også backstage som stylist på Moods of Norway både denne gangen og sist sesong, og man blir veldig ivaretatt. Alt ligger til rette, og det er ingen slinger i valsen noe sted, så jeg vet virkelig ikke hva jeg skal utsette på det egentlig.

Hvilke visninger var dine favoritter? 

– Jeg har sett noen veldig kjedelige, noen jeg hadde trodd skulle utfordre litt mer. Også har jeg sett noen jeg likte veldig godt! Tom Wood har vært min favoritt til nå. Men også ByTimo som kjører på i sin fine retning – det er både magisk og nydelig. Cathrine Hammel var også veldig pent. Og selvsagt Moods da, som er favoritten.

Hva kan gjøres bedre neste gang?

– Personlig så liker jeg ikke Munchmuseet. Jeg synes det er et grusomt bygg å være i, og derfor unngår jeg å oppsøke det ellers også. Sentralen er derimot et perfekt sted. Det er sentralt, lett å komme seg til, og man rekker å ta et glass vin eller lunch i pausene.

Eirik Mogseth, journalist, stylist og foreleser

Hva synes du om sesongens Oslo Runway?

– Jeg synes det har løftet seg til et nytt nivå, og at det er mye mer profesjonalisert enn tidligere. Det er veldig tight og fint.

Hvilke er dine favorittvisninger?

–  Admir Batlak. Det er noe med referansene som er så dagsaktuelle, og kanskje ikke minst at han tør å stå helt for den han er.

Hva kan bli bedre?

– Jeg synes at programmet kunne vært enda mer komprimert, at det hadde holdt med en times pause i stedet for to mellom hver visning, som gjør at man bruker litt kortere tid av dagen.