Tommy Hilfiger har virkelig fått sin renessanse, og er hottere enn noensinne. Det er nemlig ikke lenger bare Chanel som har enerett på motevisningene alle snakker om. 

Det amerikanske motehuset var blant de første som kastet seg på trenden med visning i sesong – noe stadig flere internasjonale designere og motehus gjør, også våre egne Moods of Norway, for å lukke gapet mellom runway og retail. Denne gangen var intet unntak, og i solfylte Venice Beach, California viste Tommy Hilfiger onsdag sin Spring 2017 Hilfiger Collection og fortsettelsen av samarbeidskolleksjonen med supermodell og It-girl Gigi Hadid, TommyXGigi – alt umiddelbart tilgjengelig i både butikk og på nett i det øyeblikket det ble vist på catwalken. Selv kaller de det en demokratisering av moten – noe som ikke er så langt fra sannheten.

Med ny vind i seilene er ikke Tommy Hilfiger redd for å kjøre på når det kommer til motevisninger. For mens andre dropper det tradisjonelle visingsformatet helt har det amerikanske motehuset blant annet vist sin kjærlighet til rock’n roll med Sgt. Pepper som tema og rockedøtre både på catwalken og første rad, byttet ut den tradisjonelle catwalken med en fotballbane, hyllet the island life med inspirasjon fra Karibien,  tatt med gjestene på en transatlantisk reise med It-girls og supermodeller på catwalken, rockedøtre på front row og norske motepersonligheter i InstaPiten og ikke minst latt seg inspirere av sin egen arv der nautisk møter gatemote.

Denne gangen var konseptet Tommyland – den ultimate motefestivalen som hyller California-inspirert musikk, kunst og kreativitet med ungdommelig attitude, tilbakelent livsstil og festivalånd i fokus i møtet mellom musikk og stil med utgangspunkt i motehusets egen popkulturarv. Og selvsagt var ingenting overlatt til tilfeldighetene med egen vintage-butikk, food trucks og konserter fra blant Black Eyed Peas-Fergie og den amerikanske soul-duoen Lion Babe.

Blant de 3000 inviterte gjestene var både presse, innkjøpere, VIPs og influencers – blant dem norske Celine Aagaard. Front row inkluderte blant andre Lady Gaga, Lewis Hamilton, Lucky Blue Smith, Sofia Richie, Kaia og Presley Gerber og selvsagt Gigi Hadids mor og far, og søsken Anwar og Alana Hadid. For det var Gigi selv som åpnet showet, som også inkluderte toppmodeller som Bella Hadid, Joan Smalls, Sara Sampaio, Hailey Baldwin, Stella Maxwell, Tammy Williams, Romee Strijd, Devon Windsor, Lineisy Montero, Maartje Verhoef, Julie Hoomans og Luping Wang.