Oslo Runway var knapt over før Mardou&Dean inviterte til visning av deres første Souterrain-kolleksjon på Grand Hotel. I følge kreativ direktør Ingrid Bredholt har det vært planen hele tiden.

LES OGSÅ: Dette mener mote-Norge om Oslo Runway

Dette er den tiende kolleksjonen fra Mardou&Dean. Hvordan har merket utviklet seg fra oppstarten med denim, til den første komplette RTW-kolleksjonen og frem til nå? 

– Vi startet med de første to jeansmodellene mens jeg fortsatt studerte i 2007. Senere kom vi med 100 par av disse. Det var starten på alt. Våren 2013 viste vi den første ready-to-wear-kolleksjonen. Vi hadde hele tiden planer om Soutterrain, og ville utvikle merket til å bestå av en komplett garderobe med alt fra sokker til plagg sydd på målsøm med egenutviklede stoffer. Jeg har hatt gleden av å jobbe med fantastiske håndverkere som kan sømfaget, møtt veldig mange spennende mennesker som jeg har fått muligheten til å samarbeidet med, og ikke minst gjort jobben min til en livsstil.

Hva er så spesielt med Souterrain-kolleksjonen?

– Souterrain skal omfavne de mest spesielle plaggene utviklet i atelieet i Oslo og i Italia. Til å begynne med er det kun på bestilling. Utviklet for å fokusere kunst på kunsten.

På hvilken måte speiler kolleksjonen tiårsjubileet?

– Jeg har lagt vekt på denim i forskjellige kutt, og har dratt frem Mardou 2 som ble utviklet første gang i 2008 som en jeans med korsettliv. I tillegg ville jeg at man tydelig skulle se både street, high fashion og showpiece i en og samme look.

De forrige sesongene har dere vist i Paris, om vi ser bort fra samarbeidet med BroOslo. Nå er dere hjemme igjen?

– I 2009 tok fotograf Oda Berby en bildeserie som portretterer Mardou og Dean og Oslo som by. Et av bildene ble tatt utenfor Grand Café. Vi ønsket derfor å vise på nettopp Grand Hotel for å markere at dette er vår tiende kolleksjon. Bildeserien vil bli stilt ut på Grand Hoten denne våren. Vi viser AW17-kolleksjon igjen som presentasjon i Paris i Mars.

Hvorfor ikke under Oslo Runway?

– Vi har valgt å vise selvstendig foreløpig, og har alltid gjort det.