Tidligere denne måneden gikk sesongens Oslo Runway av stabelen. Nå åpner arrangørene dørene til det som er det første Oslo Runway-showrommet, og inviterer alle til re-see. 

VIXEN har flere ganger tidligere skrevet om demokratiseringen av moten som gjør seg gjeldende både her hjemme og internasjonalt. Trenden er at stadig flere designere og motehus åpner opp for publikum – enten det er via streaming eller under selve visningen, for ikke å snakke om runway-to-retail-visninger med kolleksjoner i sesong som blant andre Moods of Norway sverger til. Også under den nye, norske moteuken har mote til folket fått fokus, blant annet med Admir Batlaks pop-up-visning på Aker Brygge i fjor høst. Nå videreføres det med Oslo Runway re-see showroom.

Det er i samarbeid med Ake Brygge at arrangørene gir designere uten eget showroom en mulighet for å kunne vise seg frem for mannen i gata. Det vil også være mulighet for å forhåndsbestille klær fra de ulike designerne som deltar, som denne gangen er Bik Bok Runway Award-vinner Anne Karine Thorbjørnsen, Admir Batlak, Elisabeth Stray Pedersen, Michael Olestad, Moire og Since.

– I utlandet er det vanlig at man etter en visning inviterer innkjøpere for å kunne ta og føle på plaggene som ble vist på catwalken. Vi synes det er spennende at bydelen Aker Brygge vil gi denne muligheten til alle. Det er også viktig for oss å kunne gi et tilbud til de designerne som ikke har eget showroom, sier Ditte Kristensen, prosjektleder hos Oslo Runway. 

– Vi ønsker å bidra til å åpne dørene og synliggjøre at mote handler om mer enn bare salg i butikk. Vi åpner derfor en utstilling der alle kan se, føle og prøve det som blir vist bak lukkede dører under Oslo Runway. Utstillingen skal bidra til å formidle historiene og arbeidet som ligger bak disse kolleksjonene og synliggjøre de mange talentene innen norske mote. Mote til folket er viktig for å bygge en større forståelse og stolthet blant folk, og den støtten er avgjørende for at norsk mote skal kunne vokse, sier Mim Stang, Marketing & Community Manager Aker Brygge.

Oslo Runway re-see showrom i Holmensgate 4 på Aker Brygge, og er åpent onsdag 22.februar til lørdag 25.februar fra kl.10-18.