Hva skjer? er en ny spalte på VIXEN. Her vil vi hver mandag holde deg oppdatert på nettopp hva som skjer i Oslo og omegn i form av arrangementer, eventer, vareprøvesalg, lanseringer, butikkåpninger og you name it innen mote, musikk og kultur. Er det noe vi har glemt? Tips oss gjerne her!

Breakfast Beat

Hva? En morgendisco der du kan danse deg morgenfrisk med kaffe og groovy musikk. Breakfast BEAT er et relativt nytt konsept som leker med døgnrytmen, bytter ut alkohol med ferskpresset juice – så du kan ruse deg på funky beats, ingefærshots og glitter. Se all info her.

Hvor? Gymsalen, Sentralen.

Når? Torsdag 2. mars fra kl. 06.30-09.00.

Mardou&Dean vareprøvesalg

Hva?  Årets første vareprøvesalg der du kan sikre deg både plagg og tilbehør til ham og henne, i tillegg til unike plagg fra visningene til 50-70 % rabatt.

Hvor? Mardou&Dean Botique + Showroom, Sorgenfrigata 17.

Når? Fredag 24. februar kl. 09.00-19.00, lørdag 25. februar kl. 10.00-18.00 og søndag 26. februar kl. 10.00-18.00.

Murakami by Murakami

Hva? Skandinavias første soloutstilling med den verdensberømte japanske kunstneren Takashi Murakami. Murakami by Murakami presenterer fra flere ulike vinkler fenomenet Takashi Murakami. I tillegg til å vise et omfattende utvalg verk fra hans særegne kunstnerskap, belyser utstillingen også hans virksomhet som samler, gallerist, filmskaper, kulturell entrepenør og aktivist.

Hvor? Astrup Fearnley Museet.

Når? Hver dag (untatt mandager) frem til 14. mai. Hver torsdag kl. 17.00 vil museet også holde en visning av Murakamis spillefilm Jellyfish Eyes (2013).

Urørtfinalen 2017

Hva? NRK P3 Urørt er et nettsted og et radioprogram som lar usignerte norske artister eksponere musikken sin gratis. I fjor ble 30 artister kåret til Ukas Urørt. Nå står fire igjen som finalister i Urørtfinalen. Tidligere Urørt-finalister er blant andre Cezinando, Lars Vaular, Lemaitre, Kvelertak og Bendik. Gratis inngang og 18-års aldersgrense. Billetter i “salg” her.

Hvor? Kulturkirken Jakob.

Når? Onsdag 1. mars kl. 18.00.

Oslo Runway pop-up showroom

Hva? Et re-see showroom for designerne som viste under Oslo Runway, men som ikke har sitt eget lokale. Alle kan komme og se, føle og prøve.

Hvor? Holmens gate 4 på Aker Brygge.

Når? Torsdag 22. til lørdag 25. februar kl. 10.00-18.00.

Premiere: Late Night – Lyd på Munch #1

Hva? Munchmuseets månedlige kveld med fokus på alt fra kunst og litteratur, til musikk og klubb, i tillegg til å se utstillingen “Emma & Edvard – Kjærlighet i ensomhetens tid”, som står hver dag mellom 10.00-16.00 frem til 17. april. Facebookeventet finner du her.

Hvor? Munchmuseet.

Når? Torsdag 23. februar kl. 20.00.

By:larm (20-årsjubileum)

Hva? Oslos årlige musikkfestival for aspirerende nordiske artister, som også markerer starten på våren for mange. I år er det dessuten 20 år siden debuten, som blant annet skal feires på Rockefeller der BigBang-vokalist og -frontmann Øystein Greni for første gang skal vise frem sitt soloprosjekt. Se hele programmet her.

Hvor? På 17 av Oslos scener og barer.

Når? 2.-4. mars.

The Boy Meets World Tour

Hva? Drake spiller konsert! Billetter i salg her.

Hvor? Telenor Arena.

Når? Søndag 5. mars.

HEVN fyller 3 år

Hva? HEVN feirer tre år som “Norges mest kompromissløse designerklærbutikk” og åpner butikken for nye og gamle kunder. Siri Sveen Haaland viser frem nøkkelplaggene fra den omstridte Rabinowitz-kolleksjonen til Black Rat og et samarbeid mellom HEVN og moteskolen ESMOD skal annonseres.

Hvor? Torggata 36.

Når? Søndag 26. februar kl. 15.00-19.00.

GRAA vareprøvesalg

Hva? Alle mulige plagg til både herre og dame – unike vareprøver og lagervarer opp til 70% rabatt.

Hvor? It Is So Collective, Øvrefoss 14.

Når? Fredag 24. februar til onsdag 1. mars kl. 10.00-19.00. Søndag 12.00-18.00.

C.L.E.A.N. by Christina Ledang vareprøvesalg

Hva? Megakupp på garderobefavoritter – kjoler, gensere, skjerf, kåper med mer på alt fra 50-80% rabatt.

Hvor? It Is So Collective, Øvrefoss 14.

Når? Fredag 24. februar til onsdag 1. mars kl. 10.00-19.00. Søndag 12.00-18.00.

Tableau Talks

Hva? Hvilken betydning har en norsk moteuke? På hvilken måte bygger Oslo Runway opp under en lokal moteindentitet? Og, trenger vi en lokalt forankret moteidtentitet for å nå ut, eller kunne vi like gjerne seilt under en felles skandinavisk fane? Tableau, Oslo Runway og KHIO retter søkelyset mot grunnleggende temaer for vekst i norsk motenæring og inviterer til paneldebatt. Facebookeventet finner du her og påmelding kan du gjøre her.

Hvor? Aker Brygge.

Når? Tirsdag 28. februar kl. 18.30-21.00.