Designsamarbeid er i vinden – også i Norge. Etter at motepersonligheter som Hanneli Mustaparta og Celine Aagaard har teamet opp med norske merker, er det denne gangen Holzweiler som står for tur. Etter å ha fått fri tilgang til Edvard Munchs arkiver for sin FW17-kolleksjon, samarbeider it-merket denne gangen med Aurlandskoen. VIXEN tok en prat med Maria Skappel om Holzweiler X Aurlandskoen. 

LES OGSÅ: Holzweiler om Veronika Heilbrunner-samarbeidet

Fortell om hvordan samarbeidet kom til? 

– I forbindelse med visning av SS17-kolleksjonen vår, ønsket vi å bruke Aurland sko som en del av looken. Vi fikk en god dialog med Mette Bakketun i Aurlandskoen og forelsket oss helt i historien hun fortalte om den originale pennyloaferen som fortsatt produseres på Aurland skovarefabrikk i Norge. Susanne og jeg ble invitert til Flom og idéene rundt samarbeidet Holzweiler X Aurlandskoen kom opp over en rykende fersk kopp kaffe og noen hjemmelagde rundstykker på det lokale bakeriet mellom fjell og fjord i Aurland.

Hvordan gikk du frem for å designe Holzweilers første sko? 

– Det var viktig for oss at vi ivaretok Aurlandsko sin signatur, en fantastisk slitesterk, behagelig loafer med den kjente tiøringen som gjenkjennelsesfaktor under tverrbjoren. Samtidig som vi ville integrere litt Holzweiler-identitet i skoen. Vi tok utgangspunkt i idéen fra visningen med å bruke skoen som “slippers” og endret helkappen slik at skoen kan tråkkes ned med vilje. Vi moderniserte flappen og festet et miniatyr-skjerf i en skinnreim over tiøringen som prikken over i-en. Silkeskjerfet er på mange måter vår signatur i dette prosjektet.

Hvordan var det å jobbe med et helnorsk merke? 

– Det er en drøm! Ikke bare oser produktet av kvalitet, men det er håndsydd av fantastiske, dyktige skomakere som vi har vært så heldig å få jobbe med. Det forenkler også designprosessen at man kan sette seg på et tog og bruke en dag eller to på å få prøve og feile og klippe og lime og sy til man har klart å produsere sko i Norge. Det har vært en drøm for Holzweiler siden vi startet, og vi håper å kunne utvikle flere produkter i vårt eget land fremover.

Tror du det er viktig med slike norske samarbeid? 

– Absolutt. Norge er en nasjon som sitter på enormt mye kunnskap når det kommer til håndverk og kvalitet, og det er viktig at vi sammen skaper en etterspørsel for norsk produksjon slik at håndverket ikke dør ut. Det er dyrere å produsere i Nore, men det er også et utrolig eksklusivt produkt man får tilbake. Jeg håper forbrukeren ser verdien i dette.

Holzweiler x Aurlandskoen

Holzweiler x Aurlandskoen

Holzweiler X Aurlandsskoen Holzweiler X Aurlandsskoen Holzweiler X Aurlandsskoen