Det er ingen tvil om at fokus på sterke kvinner er i vinden, også i motebransjen. Noen velger imidlertid å dra feminismebølgen enda litt lenger. Under London Fashion Week tidligere denne måneden presenterte London-baserte Fyodor Golan den ultimate girlpower-kolleksjonen, inspirert av Powerpuff-jentene. Se film nederst i saken.

Jentene er en del av designerduoens dristige og pulserende nye kolleksjon, rettet mot dagens moderne kvinne: forførende, skjør og uredd. FW17-kolleksjonen består av 15 plagg, hvorav syv ble vist på catwalken. Fyodor Golan, som tidligere har hatt et lignende samarbeid med My Little Pony, ble etablert i 2011. De har vunnet flere priser for sitt lekne design, men det er i år første gangen de viser under London Fashion Week.

– Vi vokste opp med Powerpuff-jentene og er fortsatt store fans! De tre karakterene gir oss styrke til å være oss selv. De er sterke, står opp for seg selv mot alle odds, samtidig som er er uhyre søte, sier designerne bak merket, Fyodor Podgornyr og Golan Frydman, i en pressemelding.

De forteller at å designe klærne med Powerpuff-jentene i tankene føltes både frigjørende og naturlig, og elsker den ikoniske kvaliteten tegneseriefigurene har, som er basert på enkle linjer, farger og humør.

– Å være en del av vår egen Powerpuff-tegneserie var en drøm som gikk i oppfyllelse.

I tillegg til kolleksjonen, har designerne laget digitale miniatyrversjoner av plaggene til nettsiden powerpuffyourself.com, slik at du kan gå inn og kle opp en ekte Powerpuff-jente med designerklær fra Fyodor Golan.