Snart er det duket for årets Air Max Day, 26. mars, som er en feiring av den legendariske Nike-skoen. På denne dagen hvert år lanseres nye modeller, vanligvis med årstallet de ble sluppet for første gang som navn (f.eks. Air Max 2009), men i 2017 er det 30 år siden utgivelsen av den første Air Max-modellen, Nike Air Max 1.

I forbindelse med den store dagen, lanserer Nike en rekke sko til begge kjønn i hele mars, blant annet flere retromodeller. Kall det gjerne Air Max Month. Med nye modeller, inkludert den etterlengtede Air VaporMax, beviser Nike at potensialet til Air aldri før har vært sterkere.

Tips: Vil du vite enda mer om Air Max-historien? Sjekk ut Tinker Hatifeld-episoden i ny dokumentarserie om designkunst på Netflix.

Det er over ett år siden avdukelsen av Air VaporMax-sålen som utelukkende inneholder luftbobler, og det var lenge knyttet stor spenning til når vi skulle få se den første skoen. Tidligere denne måneden kom COMME des GARÇONS sin egen versjon av skoen, først vist under Paris Fashion Week i fjor sommer, i butikk. Nå er tiden endelig inne for debuten av den første helstøpte Nike-versjonen.

VIXEN gir deg en oversikt over alle de nye skoene. Se video lenger ned i saken.

Nike Air Max 1 Anniversary

Air Max-modellen som startet det hele. Skoen ble først lansert i 1987 og introduserte verden for synlig Nike Air-demping. Tinker Hatfield-designet ble først lansert i tre ikoniske fargevalg: de klassiske hvite, rød, grå og hvit, samt blå og gråtoner.

Women’s Nike Air Max Jewell

Inspirert av Air Max Plus er Nike Air Max Jewell den andre women’s only Air Max-modellen. Skoen frontes av Zara Larsson og lanseres på kvinnedagen 8. mars.

Nike Air Max 90 Ultra Flyknit

Air Max 90 OG er lett å kjenne igjen, spesielt på grunn av den sterke infrarøde fargen. For Air Max 90 Flyknit følger to nye innovasjoner for å gjøre skoen lettere: en Flyknit-overdel som også øker fleksibilitet, samt en midtsåle uten kjerne for mindre vekt og bedre komfort. Skoen er i butikk 2. mars.

Nike Air Max 1 Atmos Elephant

Air Max 1 Atmos var en overlegen vinner av Air Max Day 217 Vote Black-kampanjen Skoen var et samarbeid med det kjente japanske merket Atmos, og var originalt en del av Zoo Pack som ble lansert i 2006.

Nike Air Max LD-Zero

LD-Zero ble laget spesielt for Air Max Day 2016 av den legendariske streetwear-designeren Hiroshi Fujiwara. Designet er enkelt og rent, inspirert av 70-tallsskoen til Nike LD1000 med 360 Air Max-unit som debuterte i 2006. Resultatet er et originalt design som smelter et klassisk uttrykk med moderne komfort.

Nike Air Max 1 Master

En kombinasjon av utvalgte materialer fra de mest ettertraktede modellene i Air Max-historien er bakgrunnen for den nye 30th Anniversary edition av Air Max 1. Materialene inkluderer den originale røde tuppen, det populære safari-printet, samt andre klassiske detaljer på overdelen av skoen.

Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE

For å feire 30 år med Air Max 1 kommer nå Air Max 1 Ultra 2.0. På grunn av dens lette vekt, er skoen er per dags dato den mest innovative Air Max 1-utgaven.

Nike Air VaporMax

Den nye Air VaporMax er selve gjenfødelsen av Air og det store høydepunktet under Air Max Month. Med en helt ny såle utelukkende inneholder luftbobler fleksibel Flyknit-overdel og et radikalt gjenskapt Air-dempingssystem, gir Nike Air VaporMax nytt liv i Air-revolusjonen. I butikk på Air Max Day 26. mars.