Det er gjerne stor spenning knyttet til Weekdays sesongkolleksjoner – ikke uten grunn. Denne gangen er kolleksjonen av det konseptuelle slaget, inspirert av verken til fotografen Jackie Nickerson. Se alle kampanjebildene her. 

Mens AW16-kolleksjonen tok opp tråden fra tidligere kolleksjoner; minimalistisk, men med en futuristisk tilnærming, er SS17-kolleksjonen mer konseptuell, men fortsatt anvendelig. Slik beskriver i alle fall den svenske high street-kjeden selv den såkalte pressekolleksjonen som dropper i butikk allerede torsdag. Det kanskje aller viktigste stikkordet for kolleksjonen er miks – både av ulike materialer, printuttrykk og ikke minst silhuetter – alt med mer farge, tekstur og preg enn tidligere sesonger.

Inspirasjonen til Nickerson er åpenbar, med blant annet draperte rosa og gule Trompe-l-oeil-prints som går som en rød tråd gjennom hele kolleksjonen, i tillegg til løse silhuetter i en fargepalett bestående av hvitt, tan og blått. Blant nøkkelplaggene til dame er kjolene og buksene med print, i tillegg til linstrikk, mens for herre er det silke-mesh-bomberen og anorakken som gjelder. I tillegg lanserer kleskjeden bærekraftig badetøy med samme fargerike print som pressekolleksjonen.

– Denne sesongen har vi skapt en kolleksjon som er både eklektisk og minimalistisk. Vi har samkjørt noe veldig taktilt og ekspressivt med noe veldig rent og funksjonelt for å skape en unik ny kolleksjon for sommeren, full av prints, teksturer og lys, sier Louise Lasson, kreativ direktør i Weekday i en pressemelding.