Mens vi venter på at våren for alvor skal sette inn drømmer vi oss bort i sesongens nyheter fra skandinaviske designere og motehus. Her er noen av våre favoritt Spring Summer 17-kolleksjoner. 

Stine Goya

To be beautiful one must be unhurries. Personality is needed. Danske Stine Goya tar oss med inn i 1900-tallets sosietetskvinne Luisa Casatis verden. Hun var en av musene til kostyme- og scenografidesigner Leon Bakst som blant annet arbeidet for ærverdige Ballet Russes. I en rekke skisser har han fremstilt henne i kunsteriske og lekne kjoler, dramatiske farger og utrolig print, og det er nettopp her kolleksjonen henter sin inspirasjon, i tillegg til fra eksotiske dyr og blomster. Resultatet er sesongens kanskje vakreste kjoler med feminine print og broderte blomster.

Designers Remix

Danske Designers Remix gjør det igjen. Denne gangen henter de inspirasjon fra Los Angeles for kolleksjonen Angels Valley, som tolker den nye 90-tallsbølgen der blant annet tiårets minimalisme og grunge står i fokus med nøkkelplagg som slip tops med spaghettistropper og cold shoulders, store bukser og korte skjørt. Lette, luftige og avslappede materialer står i fokus, for som vanlig er det naturen som i stor grad er bestemmende både for hvordan man oppfører seg og kler seg, og i LA-varmen er det først og fremst slow living som gjelder.

– Det er akkurat som om alle minnene mine fra livet på 90-tallet er fra mine lykkelige sommerdager. Jeg blir inspirert av den luftige og avslappede følelsen man bare får om sommeren. Livet på 90-tallet var ukomplisert. Så bekymringsfritt. Man våget å stikke seg ut uten å gjøre for mye ut av det. Jeg ville gjøre en sporty kolleksjon som uttrykte nettopp denne avslappede kulheten, sier Charlotte Eskilden.

Se kampanjevideoen her:

Shot by Mattia Abeni / Copenhagers starring Mathilde Pedersen and Laure Hagested  / Scoop Models Creative Direction by Charlotte Eskildsen.

Hunkydory

Norsk Signe V pryder kampanjebildene til svenske Hunkydory som denne sesongen henter inspirasjon fra den urbane globetrotteren.

Resultatet er en kolleksjon med allsidige plagg til alle anledninger, skapt for kvinnen som mikser high-fashion med mainstream, casual med formelt og feminint med street edge med nøkkelplagg som slip-kjolen i sateng, den klassiske skjorten og den draperte knute-detaljen som går igjen på flere av plaggene.

Fargepaletten består av lys sand, gråbrun og lyseblå med innslag av dyreprint.

Filippa K

Det er selve essensen av merket som er utgangspunktet for svenske Filippa Ks SS17-kolleksjon. Det vil si fokus på materialer, nedtonede detaljer og den perfekte balansen i både proporsjoner og silhuetter med stikkord som minimalisme, skreddersøm og rene, enkle linjer lag på lag, i tillegg til dramatisk volum og abstrakt drapering.

Fargepaletten er holdt i crispy hvitt, krem og nyanser av grått, i tillegg til farger som sten, navy mulberry og solbleket gult.