Endelig er våren her! Motejournalist Celine Aagaard viser sine skofavoritter for sesongen, og du kan vinne gavekort på 1000 kroner fra Eurosko. 

– Den største tendensen dette året er kombinasjonen av sporty sko og platå. Introdusert av ingen ringere enn designeren Stella McCartney. Også Prada har fokus på denne trenden i år, dog med et sprekere fargespekter. En rekke motepersonligheter både i inn- og utland har lagt sin elsk på denne androgyne sporty trenden, og denne våren kommer det flere par som står på undertegnedes ønskeliste. Jeg går den monokrome varianten, og gleder meg til å ta turen til verdens motebyer i et par av vårens nyheter. Vi ser også sneakers uten lisser, og platåsko med byttbare silkelisser for en mer feminin touch, forteller Celine, som også trekker frem både slip-ons og mokkasiner.

– Slip-ons er kommet for å bli, både på dame- og herresiden. Gucci har banet vei for denne trenden, og denne våren kommer klassikeren med spenne foran, og varianter med åpen hæl – samt de der du kan velge å tråkke ned hælen selv eller ha den oppe. Disse er fine både med og uten sokker – og passer perfekt enten til khaki-bukser, dressbukser, skjørt eller jeans. Ralph Lauren viste den klassiske mokkasinen i brunt og svart, og årest favoritter eren god investering som raskt vil bli en del av din basisgarderobe.

Andre trender Celine trekker frem er ballerinaskoen, espadrilloenog mules – sistnevnte er i følge motejournalisten en sikker investering.

– For alle som liker hæler, men ikke føler seg bekvem med tynne stiletter er et par mules et fantastisk alternativ. De er både elegante og behagelige, og passer til de fleste antrekk. Flere motehus har byttet ut tynne hæler til fordel for skulpturelle hæler og arkitektoniske linjer. Design og komfort i én sko. Gå for et par i sort skinn eller semsket, og bruk de til et par vide, ankellange khaki-bukser, knelange skjørt, sommerkjole, jeans eller buksedress. Dette er skoene du kan gå i en hel dag uten å få vondt i føttene, samtidig som du er helt on point. La deg inspirere av Marc Jacobs og Celine, og sett ditt personlige preg på stylingen, tipser hun.

Vil du sikre deg et par av Celines favoritter – eller kanskje et annet par sko? Vi gir bort et gavekort på 1000 kroner fra Eurosko, slik at du kan oppdatere skogarderoben før våren setter inn for alvor. Alt du trenger å gjøre for å bli med i konkurransen er å legge igjen en vårhilsen til oss i kommentarfeltet under denne saken på Facebook her. Vi trekker én heldig vinner.