Louis Vuitton lanserer ti nye møbler skapt av anerkjente møbeldesignere under årets møbeldesign-messe i Milano. 

LES OGSÅ: Motefolket om Supreme X Louis Vuitton-hypen

Det hele startet i 2012 med et ønske om å utvikle en samling objekter inspirert av reise. Derfor fikk det navnet Objets Nomades, som ganske passende betyr nomade-objekter. Møblene kommer i begrensede utgaver og er eksperimentelle prototyper lagd med en moderne vri av nåtidens designere fra hele verden. Objets Nomades kan sees på som en hyllest til motehusets spesialbestillinger fra fortiden.

Objets Nomades inneholder i dag 25 ulike designobjekter. Tolv møbeldesignere har tolket idèen om reise på sin egen måte, og de har brukt materialer som eksempelvis skinn og metall. Ved å kombinere former, proporsjoner, håndverk og detaljer har de skapt unike objekter med et edelt uttrykk. Alle objektene har en spesiell egenskap, som for eksempel å være sammenleggbar, modulær eller bærbar.

Blant de nye produktene finner man for eksempel sofaen til Campana-brødrene, som er inspirert av skyer og brasiliansk godteri. Kokong-hengestolen deres er et dekadent innslag, med en svimlende pris på omtrent 300.000 kr. Stolen til Atelier Oï er lagd av stropper som skal ligne på skinnbeltene på motehusets vesker, mens India Mahdavi har blitt inspirert av Midtøstens nomadiske gjestfrihet i sitt sidebord. Sengen til Gwenaël Nicolas er fra forrige kolleksjon og er inspirert av Ernest Hemingways Afrika-turer, i tillegg til den ikoniske Bed Trunk-sengen. Den produserte motehuset allerede i 1874 for den franske oppdageren Pierre Savorgnan de Brazza.

OBJETS NOMADES: Bomboca-sofaen designet av Fernando og Humberto Campana. Foto: Louis Vuitton

OBJETS NOMADES: Cocoon-stolen også designet av Fernando og Humberto Campana. Foto: Louis Vuitton

OBJETS NOMADES: Belte-stolen designet av Atelier Oï. Foto: Louis Vuitton

OBJETS NOMADES: Talisman-bord designet av India Mahdavi. Foto: Louis Vuitton

OBJETS NOMADES: Ernest-sengen designet av Gwenaël Nicolas. Foto: Louis Vuitton